• Pienet henget

  Tapahtumapaikka
  Tuntematon

  Tapahtuma-aika
  Ei tiedossa

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Itselläni ei ole koemuksia spiritsmistä, mutta lukiessa näitä juttuja tuli mieleen ukkini kotipaikka ja siellä olevasta ”aaveesta”. Laitoin heittomerkit koska en oikein tiedä millä nimellä tätä kutsuisin. Itsekkin olen kuullut askelia portaissa ja huutoja (ei mitään kovia vaan silleen kaukaa kuin joku huutaisi ulkona). Lisäksi aina joskus tulee savun haju vaikka missään ei tulta olisi. Ukkini perhe on aina kertonut hengestä joka kulkee talossa ja saunalla. Tosin omasta mielestäni henkiä on monia sillä olen usein kuullut keskustelua ja varjohahmoja silmä nurkassa. Joskus tuntuu kuin joku tulisi vierelle, aivan lähelle. Saunaa lämmittäessä tuli saattaa sammua vaikka se olisikin juuri äsken loimunnut kunnolla (itse aina haluan ajatella että jostain käy niin kova veto että tuli sammuu luonnollisista syistä) ja muutaman kerran tuli on sammunut kiukaasta ja sauna kylmettynyt alle viiteen minuuttiin. Isäni ja veljeni olivat saunoneet ja tulleet taloon,jolloin minä ja äitini lähdimme saunaan. Se oli kylmä ja tuli oli sammunut. Näin on käynyt kahdesti.

  Suurin osa näistä äänistä ja varjoista ovat pieniä ja (kai) harmittomia, mutta kyllä ne säikäyttävät aina, en erityisemmin pidä lomailusta siellä 🙂 mutta ukkini ja hänen sisaruksensa kertovat aina tarinoita tästä hengestä tai hengistä, mutta itselleni on jäänyt erityisen hyviin mieleen yksi, joka jollain tavalla lohduttaa silloin kun varjot alkavat liikaa hyppiä silmille. Ehkäpä nämä ¨”meidän” henget täällä eivät olekkaan ilkeitä.

  Tämä tarina on vanha ja tapahtui ukkini ollessa pieni vauva. Hänet oli jätetty vanhemman, lähes aikuisen veljensä kanssa kotiin kahden. Vanhemmat ja suurin osa sisaruksista olivat

  peltotöissä ja ukkini ollessa ainoa ”rääpäle” sairasteleva veli oli jäänyt vahtimaan häntä. Illalla perheen saapuessa kotiin veli oli maannut tajuttomana alakerrassa ja hätäisen etsinnän jälkeen ukkini oli löytynyt nukkumasta makuukammarista (yläkerrassa) omassa sängyssään.

  Pappi kutsuttiin lääkärin puutteessa parantamaan ja herättämään veli. (hänellä oli sydänvika johon hän kuolikin muutama päivä tapahtuneen jälkeen) Veljen tullessaan tajuihinsa hän pelkäsi satuttaneensa pikkuveljeään sillä ollessaan syöttämässä ukkiani alakerran tuvassa hän oli kuullut oven käyvän ja askelia portaikossa. Nopeasti hän oli noussut ylös ukkini sylissään ja lähtenyt katsomaan kuka oli tullut. Muutaman askeleen otetuaan häntä oli ruennut heikottamaan ja hän oli pyörtynyt vauva sylissään. Jollain ihmeen kaupalla ukkini oli päätynyt yläkertaan ja omaan sänkyyn nukkumaan. Veli arveli olleensa tajuttomana muutaman tunnin eikä muistanut muuta kuin käyvän oven ja askeleet. Ukkini oli tapahtuman sattuessa muutaman kuukauden ikäinen joten hän itse ei olisi voinut kiivetä sankyyn saati yläkertaan.

  Ja tosiaan muutama päivä tästä veli kuoli. On edelleen täysi arvoitus kuka/mikä huolehti ukistani silloin sen ”parisen tuntia”.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Tuntematon sijainti avainsanoilla pieni henki, Tunnistamaton henki, varjo, vartioi.


 • 2 vastausta aiheeseen Pienet henget

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti