• Venäläiset sotilaat

  Tapahtumapaikka
  Savukoski

  Tapahtuma-aika
  2010

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Late

  Haluaisin kertoa vielä tämänkin tapauksen. Tämä tapahtui viimekesänä, Miedän mökillämme Savukoskella.

  Olimme isäni ja Koiramme kanssa mökillä. Kävimme illan myötä kalassa, ja saunoimme ja laitoimme nukkumaan. Yöllä minä ja isäni heräsimme, kun mökkimme sisäoveen koputettiin voimakkaasti. isäni nousi ylös, ja avasi oven. Oven takana ei kuitenkaan ollut ketään. Isäni katsoi hetken pöllämystyneen näköisenä eteiseen, kokeili että ulko-ovi on varmasti lukossa, ja palasi mökkiin.

  Isä kysyi minulta, kuulinko minä mitään. Sanoin, että kuulin kolme voimakasta kopautusta ovesta.

  Emme saaneet enää isäni kanssa unta, joten aloimme syömään. Olimme jonkin aikaa syöneet, kun koiramme nousi ylös sängyltään, käveli välioven eteen, ja koiran niskakarvat nousivat pystyyn, ja koira pelokkaan näköisenä katsoi ovea ja alkoi murista matalasti. Katsoimme isän kanssa koiraa, että mitä ihmettä se oikein tekee, kun eteisestä kuului askelia ja taas voimakas koputus. Isäni pomppasi pystyyn ja avasi oven, ja taas siellä ei ollut ketään. Koira perääntyi mökin nurkkaan, ja siellä häntä koipien välissä katseli ovelle surkeasti vinkuen.

  Isä käveli eteiseen, huhuili ja avasi ulko-oven. Ei ketään, ei missään.

  Olimme isäni kanssa hieman kummastuneita, kun selvästi kuulimme ääniä, ja koirakin käyttäytyi sillä lailla. Seuraavana päivänä minä olin mökissä sisällä laittamassa ruokaa, ja koira nukkui vieressäni lattialla, ja isä oli tarkistamassa aurinkopaneelien akkuvesiä ja korjaamassa veneen perämoottoria mökin takana olevassa pienessä varastossa/vajassa. Isä tuli mökkiin hämmentyneen ja hieman pelokkaan näköisenä, ja kysyi että kuulinko tai näinkö mitään.

  Minä en ollut kuullut tai nähnyt mitään kummallista, ja siä vei minut ulos, vajan viereen, ja sanoi olleensa vajassa perämoottorin kimpussa, kun kuuli rantaruohikon kahisevan, ja selvää venäjänkielistä puhetta.

  Isä oli mennyt katsomaan, ja siellä ei ollut näkynyt ketään. Rannassa oli silti selvä jälki, että siitä oli kävelty isolla porukalla, heinää oli painunut maahan pitkältä matkalta. Isää jäi kaivelemaan tämä tapaus, ja kun menimme takaisin kotiin, isä soitti vajaan viikon päästä siitä, kun olimme tulleet takaisin, ja sanoi epäilevänsä että tietää mikä äänet aiheutti. Isä kertoi, että sota-aikana jotakuinkin meidän mökkimme kohdalta oli kulkenut venäläisiä partisaaneja, jotka olivat aiheuttaneet tuhoa Seitajärvellä. Partisaanit olivat kuulemma kulkeneet suunnilleen mökkimme kohdalta ohi, ja Er. Osasto Saun miehet olivat tappaneet osan heistä noin kilometrin meidän mökistämme ylävirtaan, partisaanien ylittäessä jokea matalasta koskikohdasta.

  Isäni ja minä olemme aika varmoja, että nämä yölliset vieraat olivat koskeen tapettuja Venäläisiä. Tämän jälkeen mökillä on aina hieman karmaissut olla yötä.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2010, Henget, Martinkylä, Savukoski, sota, sotilaat, venäläiset.


 • Yksi vastaus aiheeseen Venäläiset sotilaat

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa