• Vauvan tyynnyttelyä ja portaiden koputtelua

  Tapahtumapaikka
  Pello

  Tapahtuma-aika
  2001

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Ulpu

  Isäni kuoli kun odotin kuopustani. Isäni oli hyvin henkinen ihminen, niinkuin minäkin. Hän totesikin kun olin viimeisilläni, ettei tuota tyttöä tule näkemään .No, näin kävi.

  Olimme perheeni kanssa n. 8 kk isäni kuoleman jälkeen kotikonnuillani. Tyttäreni nukkui sisällä samassa huoneessa, mihin isäni oli kuollut. Itkuhälytin oli tuttäreni sängyn vieressä ja toinen lähetin tietty mukanani. Olimmekikki muut ulkona. Itkuhlyttimestä alkoi kuului tyttäreni kitinää. Kun lähdin kävelemään sisälle, alkoi kuulua ensin särinää, sitten isäni hyräilyä. ihan niinkuin hän eläissänkin tyynnytteli lapsen lapsiaan.

  Siskontytär oli tuolloin vieressäni ja kuuli saman kui minä. Ryntäsimme sisälle. Mitään ei näkynyt, mutta ilmass leijui isäni tuoksu. Nuuskan ja partaveden sekoitus. Totesin ihan ääneen, että hei isä, kävit sitten vauvaa hoitamassa.

  Samaisella lomareissulla oli minun tarkoitus siivota isäni vaatekaappi. Sitä kun ei kukaan muu halunnut tehdä. Hain ison jätesäkin ja aloin siivota. Siskoni seisoi vieressäni ja piti säkin suuta auki. Kaapin ovelta näki suoraan ulkorappusille. Näin selvästi kun tumma hahmo tuli sisälle. Sanoin siskolleni, että isä tuli. Siskoni totesi, että niin tuli. Näki siis saman kuin minä. Taas tuo tuttu nuuskan ja partaveden tuoksu leijui ilmassa. No siivottuani vein säkin kylmäeteisiin vintin portaille.

  Olimme keittiössä, minä, diskoni, äitini ja siskontyttöni. Tiskasin astioita. Vintin rappusista alkoi kuulua kova jytinä. Katsoimme toisiamme, minä, siskoni ja siskontyttöni. Kaikki, paitsi äitini kuuli metelin. Minä sanoin, että isä haluaa,että vaatteet viedään pois ralosta. Vein säkin ulkoliiteriin. Koputtelu loppui siihen.

  Isäni käy usein luonani. Auttaa ja suojelee. Omassa kodissani koputtaa pari kertaa. Kun nnan luvan tulla, niin tuttu nuuskan ja partaveden tuoksu tulvahtaa lähelkeni.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2001, Pello, Tunnistettu henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa