• Tukikohta

  Tapahtumapaikka
  Lieksa

  Tapahtuma-aika
  2004

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Tunnettu

  Muutamia vuosia sitten asuimme vanhassa omakotitalossa joka oli rakennettu sota ajan jälkeen sakujen tukikohdan päälle. Talossa oli kolme kerrosta, alimmainen eli saunakerros, keskimmäinen eli olohuone, keittiö, makuuhuone ja ruokaluhuone. Ylimmäisessä kerroksessa oli kaksi makuuhuonetta ja kaksi ullakkoa. Olin sen verran pieni etten muista milloin kaikki alkoi, ja koko sen ajan mitä siinä asuimme siellä tapahtui kummia.

  Tässä kuitenkin muutama juttu;

  Nukuimme siskoni kanssa yläkerrän päätyhuoneessa, ja käytävän päässä. Käytävältä pääsi toiseen makuuhuoneeseen, ullakolle ja alakertaan. Kuulimme askeleita käytävältä ja ajattelimme että se on veljeni joka kävelee. Mutta kun tarkemmin kuuntelimme ääniä, tunnistimme sen marssi askeleiksi. Kissammekin jopa meni katsomaan mitä kummaa siellä tapahtui. Yhtäkkiä äänet kuitenkin loppuivat kuin seinään. Hetken kuunneltuamme kuulimme kun ulko-ovi alakerrassa pamahti auki ja meni nopeasti taas kiinni. Koitin nukkua, mutta siskoni ei antanut minun nukahtaa, vaan piti hereillä koska häntä pelotti. Lopulta kuitenkin rauhotuimme nukkumaan ja aamulla heräsimme, kävimme kysymässä veljeltä oliko hän illalla kävellyt käytävällä. Ei ollut. Tapahtumille ei löytynyt järkevää selitystä.

  Yksi ilta menimme siskoni kanssa nukkumaan veljen huoneeseen. Kuulimme kuinka joku taas käveli käytävällä, tälläkertaa raahaten jotain. Ja taas kissa meni katsomaan mikä se on. Ketään en näkynyt eikä kuulunut kun kuuntelemaan meni. Nukkumaan aloimme jälleen. Eihän se uni sitten tullutkaan ja huomasin että ullakon ovi oli auki, laitoin sen kiinni ja ajattelin että joku sen on vain avannut ja jättänyt auki ullakolla käydessään. Aloin sitten nukkumaan, heräsin aamulla ja katsoin kun ullakon ovi oli taas auki. Silloin rupesi kummastuttamaan.

  Myös on kuultu että jokin kutsuu nimellä asukkaita. Esimerkiksi kerran, nukuimme ja kuultiin kun jokin tuttu ääni kutsui veljeäni nimellä ja kysyi mitä hän tekee, mutta ääni ei ollutkaan niin lempeä.

  Nyt kun talossa ei ole asuttu yli kahdeksaan vuoteen vakituisesti, yläkertan menevällä portailla ei ole ollenkaan pölyä. Olemme jopa nakanneet sinne jauhoa että näkisimme häviäisikö se. Sitä ei ole näkynyt sen koommin kun seuraavan kerran on käyty.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2004, Lieksa, Tunnistamaton henki.


 • 2 vastausta aiheeseen Tukikohta

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa