• Talon henki

  Tapahtumapaikka
  Leppävirta

  Tapahtuma-aika
  2010

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Minulla on hallussani kaksi vanhaa taloa – molemmat remonttiprojekteja – olen todellinen talofriikki. Rakastan vanhoja taloja ja kierrän niissä aina mahdollisuuksien ilmaantuessa. Siis vanhoissa taloissa on jokaisessa oma tunnelmansaniissä on myös ääniä. Erityisesti talvella lämmityskaudella ja kuumimpaan aikaan kesällä kun rakenteet lämmön vaikutuksesta elävät. Siis vanhoja taloja ei kannata pelätä – itse talo jo elää itsellään jo omaa elämäänsä.

  Mutta minulle on käynyt semmoista,että tuo rakennusprojekti numero ykkönen -46v talo aiheutti hiukan pelkoa kummallisten äänten takia. Ko. talo tuli minulle kuolinpesänä ja täysin kalustettuna. Kirjat olivat hyllyissä järjestyksessä jne. Ennen remontin aloittamista kannoimme tavaraa kauniina kesäpäivänä talon pihalle lajiteltavaksi. Osan pidimme itse ja osaa vietiin kierrätyskeskukseen.

  Talon vintiltä alkoi tämän sotkuoperaation jälkeen kuulua äkkinäisiä tömähdyksiä-tai jysähtämistä aina satunnaisesti. Se kuulosti siltä kuin joku olisi hypähtänyt ilmaan palaten terävästi lautalattialle/palkeille. Yksin työssä talossa ollessani sain sydämmentykytyksiä äkkinäisistä jytinöistä vintiltä. Paukahdusarka kun olen.

  Etsittiin äänelle selitystä kaikenmoisten eläinten jne rottien olemassaolon merkeissä. Rotta olisi ollut ko tyyppiselle äänelle liian pieni eläin,eikä ko tyyppistä merkkiä otusten olemassaolosta oikein muutenkaan ollut. Löysimme kuitenkin ullakolta lepakoita. Voihan olla että äänet jollain kummalla johtuivatkin niistä.

  Äänet saatiin loppumaan kun pidin talon rakentaneelle kuolleelle omistajalle rauhoittavan puheen,tai voihan olla että se sai minut itseni lakkaamasta pelkäämästä enään. Juttelin niitä näitä ja esittäydyin kohteliaasti. Kävin läpi koko remonttisuunnitelman ja selitin mitä huoneisiin tulee. Selitin että talosta kyllä saadaan ihan hieno ja että josko vain voitaisiin tulla keskenämme toimeen.

  Sen jälkeen en ole kuullut jymähtelyä ja talossa tuntuu oikein kotoinen henki. Remppa on vielä kesken.

  Toisessa talossa (-26) wanha singeröljypullo ei millään tahtonut pysyä olohuoneen ikkunalaudalla. Nostimme sen aina kärsivällisesti paikalleen. Itse en sitä kokeeksi puhaltelemalla ja tökkimällä saanut pudoteltua paikaltaan. Ko. talossa oli tapahtunut sekä hirttäytyminen että luonnollinen kuolemantapaus. Pullo putoili yhden kesän ajan ja sitten se rupesi pysymään pystyssä. Muita ääniä tms ei siellä ole kuulunut.

  Minä en siis usko henkiin jne ja yritän löytää asioille aina rationaalisen ratkaisun. Tosiaan noille kertomilleni en ole keksinyt selitystä vielä.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, Leppävirta, Selittämättömät äänet.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa