• Tädin kertomia

  Tapahtumapaikka
  Kemijärvi

  Tapahtuma-aika
  2008

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Nuppu

  Tätini oli perheineen tullut mummin seuraksi muutamaksi yöksi. Yöllä hän oli herännyt askelten ääneen ja ajatteli mummin heränneen ja käveleskelevän talossa, hän nousi sitten ylös aikoen käydä viemässä mummin takaisin nukkumaan. Hän näki pimeässä talossa keinutuolin keinuvan ja käveli olohuoneeseen hakemaan mummin, vaan keinussa ei ollutkaan ketään, se keinui vielä jonkin aikaa itsekseen kunnes hiljalleen pysähtyi.

  Aamulla oli mummi sitten sanonut kahvipöydässä tätini kertoessa yöllä tapahtuneen, että ukki se vaan oli tullut taas vierailulle.

  Mummini on kertonut paljon vastaavia tapahtumia, mm. että hän on joskus öisin kuullut kun ulko karmissa oleva lehmänkello on kilahtanut, kertonut sitten soittaessaan että taas se ukki kävi tarkistamassa onhan ovet lukossa 🙂

  Tämä tapahtui vähän myöhemmin tätini perheen uudella kesämökillä:

  Olivat pitkästä aikaa menneet käymään mökillään ja olivat huomanneet yläkerran toisessa makuuhuoneessa (jossa isovanhemmat yleensä yöpyivät kun olivat olleet mukana) kattopaneeli oli haljennut kahdesta kohdasta, seinästä laskettuna kuudes ja kahdestoista paneeli. (ukki kuoli itsenäisyyspäivänä)

  Paneeleista puhuttiin kauan että korjataanko katto vai annetaanko olla rikki -tavallaan ukin muistoksi. He kuitenkin lopulta vaihtoivat uudet paneelit kattoon, mutta kun tulivat seuraavan kerran käymään, paneelit olivat taas halki, samoista kohdista. Antoivat kuulemma sen jälkeen olla.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla henki, isoisä, keinutuoli, täti.


 • Yksi vastaus aiheeseen Tädin kertomia

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa