• Pääsy kielletty

  Tapahtumapaikka
  Rovaniemi

  Tapahtuma-aika
  2013

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  Vessu

  Meidän koulu on vanha lastensairaala, siltä ajalta kun saksalaiset tulivat ja pommittivat. Tämä koulu jäi kuitenkin pystyyn ja nykyään se toimii yksityiskouluna Rovaniemellä, jota minä siis itse käyn.Tämä tapahtui aivan lähiaikoina, kun koululla järjestettiin myyjäiset.

  Vanhemmat osallistuivat myyjäisiin joten opettajia ei ollu koululla silloin ollenkaan. Minä ja kaverini olemme aina halunneet tutkia koulua vähän tarkemmin, ja erityisesti pannuhuone oli kiinnostanut meitä. Nyt olisi täydellinen tilaisuus käydä vähän seikkailemassa.

  No, pujahdimme alakerran käytävältä rappukäytävään, josta menivät portaat kellarikerrokseen. Onneksi sinne sai sytytettyä valot,sillä taskulamppuja meillä ei ollut. Paikka oli suoraansanottuna karmiva, se oli täynnä roinaa koska siellä ei usein käydä. Jotkin opettajat sattavan käydä tupakilla kellarissa ja siltä siellä kyllä haisikin. Tila oli täynnä ovia joista osa oli lukittu.

  Ensimmäisenä huomioni kiinnitti vanha tavarahissi. Sitä oli käytetty sairaala-aikoina. Löysin myös hissin konehuoneen oven, mutta se oli lukittu. Siellä oli myös kaksi muuta ovea, joista molemmista pääsi itse pannuhuoneeseen, jonne oli ehdottomasti pääsy kielletty. Meidän harmiksemme myös nämä ovet oli lukittu. Toisen valkoisen oven yläpuolelta kulki kuitenkin putkia pannuhuoneen tiloihin, joten siitä aukosta myös näki oven toiselle puolelle. Nousimme jakkaralle ja kurkotimme katsomaan.

  Oven toisella puolella avautui pitkä käytävä, jonka päässä näkyi pannuhuoneen laitteita. Aloin rynkyttää ovea ja huuutamaan ”oikeesti meijän on pakko päästä tonne, haluun nähä mietä siellä on!!” ja kun tarpeeksi kovaa vedin, yhtäkkiä oven karmi hajosi ja lukko lensi pois. Kaverini säikähti mutta alkoi nauraa ja sanoi ”voi luoja nyt sä mursit ton lukon!”.

  Olin hetken niin hämilläni että olin juuri murtanut sen oven lukon josta ei saanu missään nimessä kulkea. No, päätimme sitten jatkaa pannuhuoneeseen, sillä tämä olisi ehkä ainoa ja viimeinen tilaisuus päästä tutkimaan koulun pelottavampia paikkoja. Käytäväkin oli täynnä ovia joista myös osa oli lukittu suurilla munalukoilla. Otin samalla videota kun kävelimme eteenpäin. Yhdessä ovessa luki ”varoitus!hengenvaara!”. Pian ylitimme ”lavan”,  jonka molemmin puolin portaat laskeutuivat sen alle. Huomasin vasemmalla tumman oviaukon josta erotin vain vanhoja vessanpönttöjä ja rikkoontuneen peilin.

  Sanoin kaverilleni ”hyi tuu kattoon mitä tääl on” ja juuri sen sanottuani kuulin hirvittävän äänen. Se kuului siitä huoneesta jonne olin juuri menossa. Kuin oltaisiin raahattu jotain todella raskasta metallilattian päällä. Säikähdin tietysti hirveästi ja halusin pois oviaukosta joten lähdin juoksemaan. Kaverinikin pelästyi ja me molemmat juoksimme pois. Juostessamme kuului hirveää paukutusta, joka tallentui myös ottamalleni videolle. Se jos joku oli karmivaa..

  Olimme olleet kielletyssä paikassa, maan alla, jossa ei ollut edes puhelinkenttää. Kaverini isoveli oli käynyt tuota samaista koulua n. 9 vuotta sitten ja hän oli myös käynyt kaverinsa kanssa pannuhuoneessa. Minua sinänsä harmittaa, sillä tunneli olisi vielä jatkunut jonkin lähellä olevan oven takana.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2013, Rovaniemi, Selittämättömät äänet.


 • 3 vastausta aiheeseen Pääsy kielletty

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa