• kuollut mummo

  Tapahtumapaikka
  Myrskylä

  Tapahtuma-aika
  1998

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Oli vuosi 1998 kun tämä tapahtui. Olimme juuri muuttaneet uuteen kotiin maalle. Oli ensimmäinen päivä uudessa koulussani. Historian opettajamme ei oikein pitänyt minusta, sellainen tunne minulla oli.

  Kun tulin kotiin, se oli tyhjä, vaikka äidin piti olla kotona. Tein välipalaa ja läksyt. Silloin äiti soitti. Mummoni oli joutunut sairaalaan saatuaan sydänkohtauksen. Hän oli jo vanha. Olisin siis yön yksin kotona.

  Illalla menin nukkumaan. Näin unta historianopettajasta joka puukko kädesä tappoi mummoani. Kun yöllä heräsin, mummo istui vierelläni. Hän kosketti kasvojani ja kuiskasi: ”Aika jättää meidät kaikki joskus.” Sitten hän katosi. Nukahdin nopeasti. Näin unta historian opettajasta, taas.

  Seuraavana päivänä äitini soitti ja kertoi mummoni kuolleen yöllä. Seuraavana päivänä koulussa historianopettajani tuli luokseni ja sanoi: ”Olen pahoillani että mummosi kuoli” kysyin mistä hän tietää sen ”vaimoni oli mummosi sairaanhoitaja sekä mummosi on minun kummini”, siitä päivästä lähtien hisoriaopettajani on lempiopettajani.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 1990, 1990-luku, 1998, Myrskylä, Tunnistettu henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa