• Kummitus-Mummo ja siivoojan kokemukset

  Tapahtumapaikka
  Kemi

  Tapahtuma-aika
  1999

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Zaljua

  Aiemmassa kertomuksessa kerroin tästä ”mummosta”, joka liikkuu välillä aina talossamme, nyt lisää.

  Talomme oli aikoinaan jaettu eri asuntoihin, ja talossa asui useampikin ihminen vuokralla. Tämä vanhempi nainen asui alakerrassa nurkkahuoneessa. Ei siis ihme, että tässä huoneessa ja alakerrassa tapahtuu ja kuuluu eniten ääniä.

  90-luvun lopulla äitini kuului johonkin ryhmään, joka palkkasi yhden siivoojan käymään siivoamassa kerran kahdessa viikossa siivoamassa ryhmään kuuluneiden koteja.

  Kyseinen naissiivooja näytti aina olevan melko väsyneen oloinen tullessaan meille. Hänellä oli varsinkin tummat silmänalukset. Tämä siivoussopimus oli vuodenmittainen, jonka jälkeen hän ei käynyt meillä.

  Pari vuotta tämän naisen lopetettua siivoamisen meillä, äitini näki hänet kesällä torilla ja meni juttelemaan hänen kanssaan. Vasta tällöin tämä nainen uskalsi kertoa mitä hän oli kokenut meillä ollessaan. Hän kertoi, että hän oli aina valvonut edeltävän yön tietäessään, että seuraavana päivänä pitäisi tulla meille siivoamaan.

  Hän kertoi, että yhtenä päivänä hän oli varsinkin kokenut kauhua hakiessaan imuria alakerrasta. Säilytämme nimmittäin imuria juuri siinä huoneessa missä tämä ”mummo” asui aiemmin. No tämä nainen oli hakenut imurin ja vilkaissut taakseen, jolloin hän oli nähnyt tumman hahmon. Nainen käveli pari askelta ja vilkaisi uudelleen taakseen. Hän näki, että tämä hahmo alkoi seurata häntä. Tässä vaiheessa nainen pisti juoksuksi kohti yläkerran portaita ja näki, että hahmo seurasi edelleen häntä.

  Nainen juoksi portaat suoraan ylös ja päästyään yläkertaan hän tiputti imurin lattialle ja jatkoi suoraan parvekkeelle. Tapahtuma aikaan oli talvi menossa ja hän jäi ulos palelemaan noin 15 minuutiksi, koska ei uskaltanut mennä sisälle.

  Tämä siivooja ei koskaan meillä ollessaan puhunut tai maininnut kokemastaan kummittelusta. Sen hän sanoi, että kun me lapset tulimme koulusta, hän pystyi rauhoittumaan. Lopuksi hän vielä pahoitteli, että oli rikkonut silloin sen imurin.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 1999, Kemi, kummitus-mummo, mummo, siivooja.


 • 4 vastausta aiheeseen Kummitus-Mummo ja siivoojan kokemukset

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa