• Kasvoja valokuvassa

  Tapahtumapaikka
  Keminmaa

  Tapahtuma-aika
  2012

  Aaveen muoto
  Outo tapaus

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Havaitsin noin vuosi sitten sattumalta sukuni kuvakollaasitaulua tutkaillessani, että eräässä mustavalkokuvassakuvassa oli jokin outo ”tahra” tai kuvio. Aloin tutkia kuvaa tarkemmin ja havaitsin, että kuvio muodosti kasvot, lapsen kasvot. Ja sen vieressä toiset. Tarkastelin kuvaa ja havaitsin että kuvattavan olkapäällä oli jotaki, en saanut selvää mitä. Otin iPhonella kuvan ja tarkastelin kuvaa tietokoneella tarkemmin.

  Kasvoja oli useampia. Näytti, niinkuin joku olisi sanonut jotakin tai liikkunut, tai sitten se oli optinen harha. Näin myös omat kasvoni tuossa kuvan yläkulmassa, se oli siltä ajalta kun olin nuori. Mutta eniten mielenkiinto kohdistui kuvattavan olkapään seutuun. Näytti kuin nuori, saparopäinen tyttö olisi pitänyt kuvattavan harteilla käsiään ja katsonut tätä. Vierellä oli toinenkin henkilö, molemmat näyttivät lapsilta. Erikoisin oli vaalea viiru, joka lähti siitä kuvattavan olkapääntienoilta ja meni korvan tienoille, se näytti seitiltä ja sen alapäässä näytti olevan hämähäkki.

  Tutkin muutkin kuvat samalla tavalla taulusta ja löysin yhdestä vielä selkeämmän ihmiskasvokuvan, jonka tunnistin. Nämä kuvat olivat lähisukulaisistani enkä ole uskaltanut kertoa heille löydöistä. Kuvat ovat yhä minulla tiedostoina ja taulussa. Taulu on koottu kuvista joskus 1980- sen tekijä ja talon omistaja ovat kuolleet.

  Talo, jossa taulu on, on vanha viime vuosisadan alussa rakennettu. Siellä on ennenkin vanha kansa kuullut ja nähnyt kaikenlaista, on ollut puhetta enneunista ja vainajien liikkumisista, mitään en ole uskonut aiemmin, ennen kuin nyt – olen tähän saakka ollut skeptikko, mutta nyt alkaa avautua. Olen varma, että nämä kasvojen ja hämähäkin seitteineen ilmestyminen näiden kahden henkilön kuvaan tarkoittaa jotakin.

  Mutta mitään pahaa tuntemusta kuvista ei välity, jotakin vain halutaan ehkä kertoa tai suojella ehkä? Mistähän tässä mahtaa olla kyse?


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2012, Keminmaa, Outo ilmiö.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa