• Isäni kotipaikalla outo henki/henkiä

  Tapahtumapaikka
  Rovaniemen mlk

  Tapahtuma-aika
  1970

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Kotipaikalla Rovaniemen maalaiskunnassa on vuosikausia tapahtunut outoja asioita. Koko suku tästä tietää, mutta aika moni pitää tätä omana tietonaan.

  Kotipaikalla on ns. vanha puoli, joka on ollut isäni ja hänen sisarusten kotitalo 1930-luvulta eteenpäin. Setäni asuu tällä kyseisellä paikalla, mutta on rakentanut myöhemmin uudemman talon samalle tontille vaimonsa kanssa. Vanha puoli on toiminut tavallaan ”vierasmajana”.

  Kun vanhempani menivät naimisiin vuonna 1975, he olivat epävirallisella häämatkalla setäni luona. He olivat yöpyneet koko porukka vanhalla puolella, koska siellä oli jostain syystä kesähelteelläkin aina viileää.

  Vanhempani olivat nukkuneet alakerrassa ja setäni ja tämän vaimo yläkerrassa.

  Meidän äiti on hyvin skeptinen ihminen ja eikä usko mitään jos ei omilla silmillä näe.

  Hän oli herännyt yöllä siihen kun joku oli tullut yläkerrasta alas kelohonkaisia portaita pitkin, ulko-ovi oli käynyt ja joku oli mennyt ulos. Äitini oletti automaattisesti, että setäni oli mennyt tupakalle. Mutta sitten äiti alkoi ihmetellä kun setäni ei tullut takaisin sisälle.

  Hän herätti isäni ja isä kävi yläkerrassa tarkistamassa, setäni ja tämän vaimo nukkuivat siellä sikeästi. Isä oli myös kurkistanut ulko-ovesta ja piha oli ollut autio.

  Äiti oli sanonut isälle, että voisi vaikka vannoa, että kuuli jonkun menneen ulos. Isä oli kertonut äidille, että näin tapahtuu joka ikinen kerta jos talossa on yötä uusi ihminen.

  Isäni kotipaikalla on Toisen Maailmansodan, erityisesti ns. Lapin sodan aikaan tapahtunut ilmeisen karmeita asioita ja isä tiesi kertoa, että pihamaalle on haudattu kuolleita saksalaissotilaita ilmeisenkin monta. Isä oli kertonut miten näitä outoja asioita oli tapahtunut jo hänen lapsuudessaa taajaan tahtiin. Isäni isänisä oli ollut hyvin kiinnostunut noituudesta ja oli lukenut mm. Mustaa Raamattua ja oli varmasti omilla toimillaan aktivoinut jo valmiina ollutta henkimaailman toimintaa.

  Asuimme Ruotsissa minun ollessa pieni ja isäni oli tuonut kotipaikaltaan isot lehmänkellot koristeeksi olohuoneemme seinälle. Kerran äitini ollessa minun kanssa kahdestaan kotona, kellot alkoivat soida itsekseen seinällä.

  Äitini oli sanonut isälleni heti tämän töistä tultua, että kellot saavat lähteä.

  Muistan kun lapsena vietin kesälomia setäni luona Rovaniemellä. Minun serkkuni on samanikäinen kanssani ja meitä kiellettiin aina menemästä vanhalle puolelle leikkimään ja tottakai se kiinnosti kun se oli kiellettyä. Muistan miten kesälläkin siellä sisällä oli tosiaan aina kylmä, vaikka talo oli puinen ja varmasti olisi lämmennyt helteestä, mutta siellä oli aina viileä.

  Monesti tuntui kun leikimme pihalla serkkuni kanssa, että joku seuraa meitä talon ikkunoista. Vaikka talo oli vanha, sen kuntoa pidettiin yllä. Esim. ikkunan tiivisteet vaihdettiin ja taloa peruskunnostettiin muutenkin. Kerran näimme serkkuni kanssa miten talon ikkunassa ollut kukka-amppeli alkoi heilahdella itsekseen talon sisällä. Tuulenvirettä ei voinut syyttää, koska semmoista ei sinne päässyt mistään.

  Olemme monesti aikuisiälläkin puhuneet tästä tapauksesta.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 1970, 1970-luku, Rovaniemen mlk, Tunnistamaton henki.


 • Yksi vastaus aiheeseen Isäni kotipaikalla outo henki/henkiä

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti