• Aavelentokone

  Tapahtumapaikka
  Kuopio

  Tapahtuma-aika
  1977

  Aaveen muoto
  Outo tapaus

  Kertojana toimi
  Hanna

  Tämä tapahtui ollessani noin viisivuotias. Asuimme Kuopiossa rivitalossa ja olimme eräänä kesäpäivänä ulkona pikkuveljeni kanssa. Muita pihan lapsia ei sillä hetkellä ollut kanssamme leikkimässä.

  Yhtäkkiä näimme valtavan lentokoneen lentävän todella matalalla ylitse. Se oli armeijanvihreä ja lähes hipoi pihan nuorten koivujen latvuksia. Katsoimme veljen kassa haavit auki kun kone jatkoi matkaansa. Juoksimme sisälle. Äiti oli keittiössä ja huusimme hänelle ”äiti äiti, tästä lensi yli semmoinen sotalentokone!”

  Äiti katsoi meitä hieman säälivästi, että mitähän ne pennut siinä oikein höpöttää.

  Koko juttu unohtui pitkäksi aikaa, kunnes täysikasvuisena muita outouksia kohdanneena muistin lapsuuden lentokoneen. Niin matalalla lentävä kone olisi pitänyt järjetöntä meteliä, mutta tämä kulki täysin äänettömänä, joten se ei voinut olla todellinen. Pakkolaskua tehdessäänkin se olisi todenäköisesti pitänyt jonkinlaista ääntä.

  Muutamia vuosia sitten kysyin veljeltäni, muistaako tämä tapahtuneen. Hän vastasi, että hämärästi, koska oli silloin vielä sen verran pieni. Tämä oli lohdullinen tieto, koska olin laittanut asian vilkkaan mielikuvitukseni piikkiin.

  Olisi mukava tietää, onko niille seuduille joskus sota-aikana pudonnut lentokonetta.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 1970, 1970-luku, 1977, Kuopio, Outo ilmiö.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa