• Ääni menneisyydestä

  Tapahtumapaikka
  Ii

  Tapahtuma-aika
  2014

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  Haneko

  Olin siskoni luona yökylässä viikonlopun. Meillä on tapana valvoa todella myöhään, koska vasta silloin, kun muut ovat nukkumassa, meillä on tilaisuus olla kahdestaan ja puhua asioista oikein kunnolla.

  Hän oli jo aiemmin kertonut minulle, että talossa, missä hän asuu perheensä kanssa, on tapahtunut selittämättömiä asioita. Esimerkiksi hän kuuli miehensä kanssa jonkun vanhan miehen räkäisen yskäisyn, vaikka he olivat kolmestaan tyttärensä kanssa talossa. Siskoni myös näki kerran tumman figuurin kävelevän makuuhuoneen ohi,kun sen ovi oli auki yöllä.

  Noniin, sitten itse kokemukseen, jonka koin. Kello oli siis about kolme yöllä, kun puhuimme olohuoneessa kahden kesken Lauri nimisestä miehestä, joka oli talon entinen asukas. Siskoni uskoo, että hän kummittelee talossa. Kun puhuimme hänestä jonkun aikaa, meillä tuli semmoinen tunne kuin meidän lisäksi joku muu olisi talossa. Olohuoneesta on selvä näköalue eteiseen, katsoimme automaattisesti sinne, koska tunsimme siellä jonkun toisen olemuksen.

  En ole aivan varma, mitä silloin näin, mutta taisin nähdä eteisen oven ikkunan takana jotain liikettä. Siskoni arveli, että siellä oli Lauri, joten hän sanoi: ”Sinun on siirryttävä eteenpäin, Lauri. Et kuulu enää tänne maanpäälle.” Tässä vaiheessa minulla tuli hyvin ahdistava olo, koska tuntui ihan siltä kuin se, joka ikinä siinä meidän lisäksi olikaan, oli erittäin lähellä minua.

  Sitten tapahtui jotain erityisen kummaa. Kuulin jonkin sortin äänen, enkä tiennyt ollenkaan, mistä suunnasta se tuli. Kysyin heti siskoltani: ”Kuulitko sä ton?” Hän ei tiennyt, mistä puhuin. Silloin tulin hiljaiseksi ja aloin miettiä.

  Ääni, jonka kuulin, ei kuulunut talossa, koska muuten siskonikin olisi kuullut sen. Se ääni kuului pääni sisällä, koska vain minä kuulin sen. Tuon yksinkertaisemmin en osaa selittää sitä. Jos minun pitäisi kuvailla sanoin, miltä ääni kuulosti, niin ainoa asia mikä tulee mieleen on sairaalan leikkauksessa käytettävä taso, jossa pidetään leikkausveitsiä sun muita leikkausvälineitä. Ääni kuulosti ihan siltä kuin leikkaustaso olisi kaatunut ja leikkausvälineet olisivat lentäneet pitkin lattiaa.

  Myöhemmin sain tietää, että Lauri kuoli leikkauksessa, jossa lääkäri epäonnistui.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Pohjoisen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2014, Ii, Selittämättömät äänet.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti