• Vetopellin kolinaa..

  Tapahtumapaikka
  Kihniö

  Tapahtuma-aika
  1976

  Aaveen muoto
  Eläinten henget

  Kertojana toimi
  Carl Palomäki

  Tämä on tullut minulle tietoon kerrottuna tarinana,mutta kerron sen silti eteenpäin. Taloa en halua mainita erikseen,koska se saattaa tuoda tarpeetonta julkisuutta pitäjään. Paikalliset tietävät hyvinkin talon.

  Oli vuosi 1976 ja isäni oli kuullut monenlaisia tarinoita tuosta talosta, että siellä kummittelee. Perinteiset suomalaismiehet eivät tarinoita usko kovin helpolla. Miehet päättivät ottaa asiasta selvää ja menivät taloon yöpymään. Kyseessä oli silloin kylmillään oleva autiotalo.

  Miehet menivät illansuussa taloon ja asettuivat mukavasti tuvan sängyille. Yöllä alkoi kuulua raahustavaa ääntä uunin muurin savupellistä. Miehet erottivat pimeässä kuinka savupelli liikkui edestakaisin itsekseen pimeässä,pitäen ääntä samalla. Kun sytyttivät taskulampun,niin liike loppui heti. Menivät takaisin nukkumaan, eikä aikaakaan, niin saman uunin luukkut alkoivat avautua ja sulkeutua itsekseen kovaäänisesti.

  Tässä vaiheessa miehet alkoivat suunnitella jo lähtöä talosta. Päättivät kuitenkin katsoa yön loppuun ja mitä se tuo tullessaan. Aamuyöllä alkoi kuulua toisesta huoneesta laulua; ihan kuin kirkkokuoro laulaisi vanhaa virttä siellä. Siinä vaiheessa miehet ottivat tavaransa ja pakenivat talosta pelonsekaisen kauhun vallassa. Eivät juuri puhuneet asiasta kenellekään.

  Kuuleman mukaan talossa olisi tapahtunut kauheita asioita 1800-luvulla.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 1970, 1970-luku, 1976, eläinhenki, Kihniö.


 • 2 vastausta aiheeseen Vetopellin kolinaa..

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa