• Vanha mies keittiössä

  Tapahtumapaikka
  Hämeenlinna

  Tapahtuma-aika
  2006

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Moonflow

  Hain pienempää vuokra asuntoa ja minulle soitettiinkin asuntotoimistosta ja tarjottiin pientä kaksiota. Hieman kiusaantuneena nainen kuitenkin kertoi että edellinen asukas on kuollut asuntoon mutta asunto on maalattu ja siivottu. Koska muita asuntoja ei ollut tarjolla otin sen vastaan.

  Jo ensimmäisenä yönä näin kamalaa painajaista. Nukuimme silloin olohuoneessa, levitettävällä sohvalla. Näin unta että vanha mies seisoi keittokomerossamme ja tuijotti meitä kalmankalpeilla kasvoillaan. Heräsin ja kun nukahdin uudestaan näin unta että mies seisoi tälläkertaa olohuoneen nurkassa meitä tuijottamassa.

  Myöhemmin aloin kuulla ääniä ympäri huoneistoa. Yleensä mieheni lähdettyä töihin kuulin kun keittiössä joku kolisteli ovia tai että joku meni vessaan paukauttaen oven kiinni perässään. Tunsin myös usein että joku seisoo takanani.

  Kerran kävelin olohuoneen läpi parvekkeelle ja sivusilmällä näin miehen keittiössä. Juttelin tälle parvekkeelta koska luulin omaksi miehekseni. Ihmettelin kun vastausta ei kuulunut ja huusin mieheni nimeä. Hän huusi vastauksen vessasta. Oli kuulemma ollut sielä koko ajan. En tiedä kuka sitten keittiössä oli seissyt.

  Muutaman kerran tietokoneella ollessani näin ikkunan kautta jonkun hahmon vilahtavan takaani eteiseen. En uskaltanut välillä nukkua ollenkaan.

  Yhtenä yönä mieheni heräsi ja tuijotti minun puolelleni sängyn viereen. Kauhuissani kysyin että mikä siinä on ja hän vain karjui että laita valot päälle. En tietenkään uskaltanut napata yöpöydän lamppua päälle vaan tivasin edelleen että mikä siinä on. Mies edelleen huusi laittamaan valoa päälle ja tuijotti silmät suurina minun puolelleni. Varovasti laitoin valon päälle ja kurkkasin taakseni mutta en nähnyt mitään. Mieheni katsoi vielä hetken mutta kääntyi sitten pois ja jatkoi uniaan. En tiedä näkikö hän siinä jotain oikeasti vai oliko se painajainen mutta sen jälkeen en uskaltanut nukkua enään minuuttiakaan.

  Äänet ja hahmot ilmestyivät minulle niin kauan kun lopulta sitten muutimme pois. Uudessa asunnossa näin outoja valon välähdyksiä ja tunsin edelleen jonkun seisovan takanani. Tuntemukset kuitenkin vähenivät ajallaan. Sitten me erosimme ja muutin taas uuteen asuntoon hetkeksi. Pelkäsin asunnossa alusta asti ja nukuin valot päällä. Yhtenä iltana tullessani koiran kanssa lenkiltä koira ei suostunutkaan tulemaan asuntoon. Jouduin väkisin vetämään sen sisälle mutta se kyhjötti oven luona eikä suostunut liikkumaan.

  Huomasin eteisen matolla märät pienet jalan jäljet. epäilin kämppikseni ensin käyneen suihkussa (vaikkakin hän oli silloin töissä) mutta kylppärin tarkastettuani huomasin sen täysin rutikuivaksi ja kämppikseni jalkakin oli kolme kertaa suurempi. Olohuoneessa oli valot päällä vaikka jätin ne pois koska siellä ei ollut minun omaisuuttani lainkaan. Omassa huoneessani oli läppärin näyttö painettu alas vaikka senkin jätin aina ylös. Keräsin tärkeimmät tavarani enkä sen jälkeen palannut asuntoon enään muutakun hakemaan omaisuuteni.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2006, Hämeenlinna, Tunnistamaton henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa