• Tilan tapahtumat

  Tapahtumapaikka
  Juupajoki

  Tapahtuma-aika
  2012

  Aaveen muoto
  Monialainen ilmiö

  Kertojana toimi
  J&J

  Tästä tulee liki puolivuotta täyteen, mutta kyseisessä talossa olen piipahtanut pariin kertaan ja viimeisen kerran jälkeen en vain ole uskaltanut.

  Ulkoapäin talo on haalehtava kulunein maalein. Puut ovat kaadettu, mutta ennen kaatoa oli hyvin piilossa. Olen myös huomannut että linnut ja muutkin eläimet ”kaartavat” tämän paikan, ja ruohokaan ei ole niin vihreätä kuin muualla.

  On olemassa päärakennus missä olen kaiken pahan tuntenut, ja vasemmalla on joskus voinut olla toinen talo tai navetta, ja talosta katsottuna suoraan on ollut pieni navetta. Kauempana on ehjä ja ihan hyvässä kunnossa oleva navetta, jossa on vanha hevosen perään laitettava kyntövehje ja vanhaa veristä rautalankaa.

  Ensimmäisen kerran astuessani taloon parhaan kaverini kanssa, kummatkin tunsimme ilmapiirin ”’ilkeyden”’ ja ahdistavuuden, menimme olohuoneeseen ja katselimme paikkoja, hiljaisuuden rikkoi vain yläkerrassa kolautettu ääni jolloin lähdimme ulos takaisin. Ennen kolautusta huomasimme vanhassa takassa kaikenmoisia kirjeitä.

  Keittiöönhän ei päässyt koska se oli tuhoutunut joskus tulipalossa, ja oli vaarallisen epäilyttävä ja mädäntynyt lattia silläpuolen, myös huussintapainen tila oli, mutta emme sinne menneet koska hyvä kun kääntyä siellä mahtui.

  Yläkertaan johtavat rappuset taas eivät houkutelleet yhtään : puolet laudoista tippunut tai mädäntynyt, yläkerta synkkä ja pimeä (vaikka huomioidaan että ylhäällä on yksi ikkuna jota ei laudoitettu kiinni)

  Kumminkin. Menimme toisten takaisin taloon, tunsin että joku olisi takertunut olkapäähäni kiinni ja puhaltanut päin kokoajan, tuuppinut eteenpäin, ja kaverini tunsi samoja tunteita kun oli lähdössä pois. Kun olemme katsoneet yläkerran ikkunaan olemme huomanneet aina tumman hahmon jonka kasvonpiirteitä ei voi hyvin tunnistaa, mutta koosta päätellen voisi olla hyvinkin mieshenkilöinen.

  Talon takana olen kuullut joskus naisen huutoa ja käskyä häipyä pois sieltä. Kaverini taas kuuli metsän reunalla rapisemista ja askelia lähestymässä vaikke ketään ei lähellä ollutkaan, sekä huutoa.

  Kirjeitten ja sanomalehtien perusteella talossa on eletty suurinpiirtien 1940-lukua ja vähän päälle, mutta sen jälkeen ei mitään havaintoja ole, ja 2000-luvullakin talo on ollut autio ja sielä ei kukaan ole käynyt, ei edes nuorisoa ryyppäämässä, kaikki sen ovat kiertäneet.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2012, Juupajoki, Moni-ilmiö.


 • Yksi vastaus aiheeseen Tilan tapahtumat

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa