• Ruhtinaan talon tapahtumia

  Tapahtumapaikka
  Savitaipale

  Tapahtuma-aika
  2013

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  minävain

  Ystäväni Sofia (nimi muutettu) asuu suuressa vanhassa talossa joka on aikanaan toiminut jonkin ruhtinaan kesämökkinä. Talossa on kuulemma huhuttu kummittelevan ihan kunnolla,mutta ennen Sofian perheen muuttoa talo siunattiin,mutta se ei kuitenkaan saanut kaikkia ilmiöitä loppumaan. Sofia on kertonut paljon juttuja siellä kuuluneista äänistä yms muista pienistä ilmiöistä.

  Heti ensimmäisellä kerralla siellä vieraillessani tulin todistaneeksi outoja. Istuimme heidän kylpyhuoneensa lattialla,koska se oli silloin ainoa lämmin paikka,koska keskitalvella ison talon lämmittäminen on vaikeaa. Siellä sitten juteltiin kaikkea mahdollista kun yhtäkkiä kylppärin ovi suoraan edessämme aukeaa hitaasti naristen. Ei se muuten outoa ole, mutta wc:n ovi on aina kuulemma ollut tiukka ja sieltä oikeasti ei pääse pois ellei tönäise sitä painollaan auki ja ovi on periaatteessa mahdotonta laittaa huonosti kiinni.

  Toinen juttu on sitten kun olimme juuri nukahtamassa ja makasimme pimeässä huoneessa, kun yhtäkkiä sängyn päädyssä oleva ovi aukeaa aivan selälleen. (ovi johti siis talon remontissa olevalle puolelle) minä ja ystäväni sitten säikähdämme aivan helvetisti ja painauduttiin vaan sängyn toiseen päähän kun kaverini joka myös oli kanssani heillä käy vetäisemässä sen kiinni. Ilmavirralla tuonkin voisi selittää, mutta ovi oli kiinni yhdestä kohtaa rautalangalla, koska se on aukeillut aikaisemminkin.

  Ovien avautumisiin liittyen vielä yksi juttu. Herätessäni aamulla nälkäisenä päätin lähteä alakertaan jotain syötävää hakemaan,sillä Sofia ei jaksanut mukaani lähteä. Pääsin rapputasanteelle asti kun portaiden alapäässä vasemmalla oleva suuri painava ovi aukeaa hitaasti ja heidän nyt jo edesmennyt koira tuijottaa huoneeseen korvat luimussa. Kysyn Sofialta sitten,että onko sillä ovella tapana aukeilla ja sain kieltävän vastauksen joten jäi aamupalat hakematta. Vielä samana päivänä sitten luin Sofian huoneen lattialla kirjaa kun hän nukkui, sillä hän oli aamulla tullut kipeäksi. Kuulin sitten portaista aivan selkeästi kun joku kävelee niitä painavin askelin ylös ja paniikkihan siinä iski ja hyppäsin Sofian sängylle ja ravistelin hänet hereille. Hän väitti ääntä tuuleksi,mutta edelleenkin tiedän mitä kuulin ja se ei tullut tuulesta.

  Sitten ehkä oudoimmat tapaukset ovat liittyneet eläinten ääniin. Kuulostaa naurettavalta, mutta ei naurattanut niissä tilanteissa. Olin taas kerran Sofian luona toisen kaverini kanssa ja aamulla sitten makoilimme vain sängyssä ja yhtäkkiä Sofia ja kaverini kuulemma kuulivat sammakon kurnutusta. Meni muutama minuutti ja se kuului uudelleen ja tällä kertaa sen kuulin myös minä. Ja oli helmikuu joten todennäköisyys sammakon paikalla olemisesta oli hyvin pieni. Kävimme sitten koko huoneen läpi etsien jotain mistä voisi tulla sammakon kurnustusta muistuttava ääni. Eipä löytynyt.

  Toinen juttu on tapahtunut ihan muutama kuukausi sitten kun olimme koko yön kahdestaan heillä, koska Sofian vanhemmilla oli jotkin juhlat. Siinä kuuden aikaan aamulla koko yön valvoneena makasin heidän sohvallaan ja minulla oli suora näkymä keittiöön josta Sofia oli juuri tulossa luokseni. Sitten kuulen ihan selkeän kissanpennun maukaisun tiedätte sellainen tosi kimeä miau ääni. Samalla Sofia pysähtyy kuin seinään ja kysyy kuulinko sen. Emme tuollekkaan koskaan keksineet selitystä, koska Sofialla ja niillä ei ole kissaa…

  Yksi oudoimmista jutuista onkin sitten se kun olin taas kerran heillä yhden muun kaverini kanssa ja joskus yöllä sitten kuunneltiin vaan musiikkia ja tanssittiin Sofian huoneessa. Haluttiin siten kuvata sitä meidän heilumista siellä ja laitettiin Sofian kamera yhden hyllyn päälle kuvaamaan. Yhdessä vaiheessa sitten siinä videossa vaan makaamme Sofian sängyllä etsien jotain kappaletta Spotifysta kun seinään yläpuolellemme ilmestyy kuvio kun joku olisi seisonut Sofian oven takana (lasiovi) ja ottanut meistä salamalla kuvan oven takaa. Eli siis seinässä näkyi salamanvälähdys ja siinä erottui selkeästi hahmo oven takana. Ja kukaan Sofian perheestä ei kuulemma ollut kuvaa ottanut ja tuo video on siis edelleen tallessa. Kylmiä väreitä sen kun kulkee selkää pitkin kun katsoo sitä videota hyrr..


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2013, Savitaipale, Selittämättömät äänet.


 • Yksi vastaus aiheeseen Ruhtinaan talon tapahtumia

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa