• Piru heinäpellolla

  Tapahtumapaikka
  Nivala

  Tapahtuma-aika
  Ei tiedossa

  Aaveen muoto
  Outo tapaus

  Kertojana toimi
  Miisu

  Kuten sanottua sukuni maalla vaeltaa henkiä ja ihmiset, muutkin kuin sukuun kuuluvat, näyttävät kohdanneen henkiä siellä vuosikymmenten ajan.

  Vanhin kuulemani tarina lienee tapahtunut jossakin 1800-luvun loppupuolella. Se on Wille-vaarin, äidin isäni kertoma tarina.

  Sattui niin, että talonväkeä oli pellolla heinätöissä. Yhtäkkiä he huomasivat, että paikalle oli saapumassa outo vieras. (Itse piruksi, Wille-vaari oli kuvaillut kohtaamaansa.) Heinäpeltoa oli jakanut vanhanaikainen risuaita. Ja siinä kylänväen töllistellessä epäuskoisina, aidalla oli ajanut mies  moottoripyörällä, niin, että säkenet olivat vain lentäneet takaa.

  Ajokista oli lähtenyt kummallinen sihinä. Wille-vaari on aina korostanut sitä, että paikalla oli ollut suuri joukko järkyttyneitä todistajia näkemässä. Ja kaikki olivat olleet selvinpäin. En tiedä sitten, mitä he kohtasivat, aaveenko? Pirun? Kuten Wille-vaari uskoi. Vai, saattoiko se kenties olla jonkinlainen, varhainen kolmannenasteen kohtaaminen  muukalaisen kanssa? Tapahtunut saattaakin, omasta mielestäni paremminkin liittyä Ufo-ilmiöihin. Niitäkin, kun on lakeuksien yllä nähty.

  Harmi, vaan on se, että aikoinaan kukaan ei vaivautunut keräämään enempää talteen kotiseutuni tarinoita ja nyt se jo onkin sitten myöhäistä. Valitettavasti.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat.


 • Yksi vastaus aiheeseen Piru heinäpellolla

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa