• Pappa

  Tapahtumapaikka
  Pori

  Tapahtuma-aika
  2014

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Pappani kuoli 3v ennenkuin synnyin, joten elävänä en ole häntä koskaan tuntenut. Kuitenkin olen ihan varma että hän ”katsoo perääni”.

  Isoäitini on pienestä asti kertonut, että pappa tulee häntä vessan ovella vastaan ja juo aamukahvit hänen kanssaan. Lisäksi olen itsekin kuullut usein hänen puhuvan illalla pappan kanssa ennen nukkumaan menoa. En siis itse kuullut muutakuin isoäitini äänen mutta hän selvästi kävi keskustelua jonkun kanssa. Mamma on usein kertonut kuinka paljon pappa minusta tykkää ja on pahoillaan ettei ole voinut olla kanssani.

  Pappalla oli oma huone ennen kuolemaansa jossa itse nukuin lapsena. Usein kuulin huoneen komerosta kopinaa ja sanoin mammalle asiasta niin hän vaan tuumasi aina että pappa siellä vaan moikkailee ja sano hänelle hyvää yötä. Ja aina hyvänyön toivotuksen jälkeen ääni loppui. Nyt vanhemmiten, siis teini-iästä eteenpäin olen ”kuullut” tavallaan pappani neuvot. Tätä on vähän vaikea selittää mutta aina jos olen ollut vaikean valinnan edessä tai muuten ongelmissa niin aina olen saanut yhtäkkiä ”vastauksen” mitä pitää tehdä että asiat menee parhain päin.

  Esimerkiksi mietein mihin hakisin peruskoulun jälkeen ja kaikki olivat lukion kannalla mutta itseäni se ei kiinnostanut hiukkaakaan. Joku ilta mietein puoliääneeni että mitä pirua teen, ”kuulin” yhtäkkiä selvästi että tee niin että tulet itse onnelliseksi. Hain siis ammattikouluun ja kun mammalleni tästä kerroin hän totesi vain että pappa oli sanonut aivan samat sanat isälleni hänen miettiessään omaa valintaansa aikoinaan.

  Nyt kun asun avomieheni kanssa jo omassa asunnossa hänkin on huomannut että ei aina olla ihan kahdestaan. Molemmat näkevät usein tumman hahmon vilahtavan milloin missäkin ja lemmikkimme tuojottavat välillä tyhjeeteen kymmeniä minuuttejäkin kerrallaan. Lisäksi koiramme saattaa yhtäkkiä alkaa murista ihan tyhjälle. Tavaroitakin katoilee ajoittain pöydiltä vaikka tasantarkkaan tiedämme että ne ovat siinä olleet. Haluan ainakin uskoa että pappa pitää minusta huolen siihen asti että joskus tavataan.

  Mammakin odottaa jo pappan näkemistä ja kertoikin että joku yö pappa oli tulossa häntä jo hakemaan mutta hän ei vielä ylettänyt hänen käteensä vaan heräsi sydämen rytmihäiriöön. Sanoin mammalle että kun pappa seuraavan kerran tulee häntä hakemaan niin lähtee rauhassa mukaan vaan ja tulevat sitten yhdessä moikkaamaan meitä 🙂


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2014, Pori, Tunnistettu henki.


 • Yksi vastaus aiheeseen Pappa

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa