• Oudot äänet videonauhalla

  Tapahtumapaikka
  Pori

  Tapahtuma-aika
  2001

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  Marko

  Voisin kertoo omalle kohdalle sattuneesta jutusta joka tapahtui jo jotain 6-7 vuotta sitten.

  Opiskeluuni liittyen olimme yhden opiskelukaverini kanssa Porin Reposaaressa kuvaamassa vanhoja rakennuksia. Silloin siellä oli vielä osittain pystyssä sellainen vanha saharakennus jota tietysti piti päästä kuvaamaan siksikin, että rakennus oltiin purkamassa lähiaikoina.

  Ei siinä mitään, me kuvattiin valokuvia ja videokuvaa ja saatiin purkkiin hinoja otoksia.

  Jotain puoli vuotta myöhemmin kun kyseinen rakennus oltiin pantu lopullisesti maan tasalle, aloin koota videopätkiä yhteen. Siinä sitten aattelin, että joihinkin kohtiin vois laittaa jotain hienoa musaa ja hidastaa kuvaa.

  Kuinka ollakaan kun hidastin kuvaa reippaasti (ääni hidastui samalla myös) ja sitä sitten kattelin ja kuuntelin niin havaitsin äänessä jotain outoa. Ääniraidalla kuului möreää ääntä joka oli kuin joku isokokoinen bassoääninen mies olisi mölissyt tuskaisesti. Välillä ääni loppui ja kuului vain tavanomaista hidastetun äänen kohinaa. Ääni kuului selkeimmin yhdessä isoimmista hallisaleista jossa oli vielä katto päällä.

  Pelästyin aika lailla kokemuksesta enkä sen jälkeen koskenutkaan nauhoihin vaan talletin ne kellariin pois silmistä. Välillä kyllä tekee mieli tuhota nauhat kokonaan mutta jostain syystä en ole sitä voinut tehdä.

  Kukaan joka nauhat on nähnyt/kuullut, ei osaa selittää mistä äänet olisivat voineet nauhoille tulla.

  Sääli et toi saha on nykyisin purettu. Olis tavallaan ollu jännä tutkia asiaa enemmänkin. Tai sitten ei.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2001, äänet, oudot, Pori, Selittämättömät äänet.


 • 4 vastausta aiheeseen Oudot äänet videonauhalla

  1. Janne sanoopi:

   Olit saanut hengen ääntä nauhalle. Tätä tapahtuu jossain hyvinkin useasti. Itse olen harrastanut EVP nauhoituksia jo 2 vuotta ja olen saanu lähemmäs toistasataa EVP ääntä. Eli henkien ääni tulee sellaiselta taajuudelta minkä mikrofoni pystyy sieppaamaan talteen, mutta ihmisen korva ei kuule sitä juuri sillä hetkellä kun nauhoitat. Vasta kun toistat nauhoituksen voit kuulla joko selkeää A luokan EVP ääniä tai sitten heikompilaatusia. Kyllä se on totta. Henkiä on olemassa ja omakohtaisella kokemuksella voin kertoa että olen saanut monia monia älyllisiä vastauksia kysymyksiini ja kaikkea muuta jännää.

  2. jokuvain sanoopi:

   apua en varmana saa unta tänä yönä. Niitä voi vaikka olla tälläkin hetkellä mun lähellä. Hui!

  3. Mica ahlgren sanoopi:

   hui ssaaaaaaaaaaaaaa

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti