• Mystinen talo

  Tapahtumapaikka
  Pernaja

  Tapahtuma-aika
  2002

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Maggu

  Rakensimme ex-mieheni kanssa omakotitalon vuonna 2002. Kunta oli kaavoittanut tontteja erään vanhan koulun kupeeseen, jossa oli ollut ensimmäisen ja toisen maailmasodan aikana erilaista sotilastoimintaa. Talomme paikalla oli käsittääkseni ollut sotilasleiri. Kansalaissodan aikana suunnilleen samoilla paikoilla oli käyty kovia taisteluita. Lähitalossa asuva mies oli joskus 1960-luvulla hirttäytynyt tontillamme.

  No, näitähän asioita emme tienneet, kun rakensimme talomme. Talosta tuli aivan ihana, mutta jo ensihetkistä alkaen siellä alkoi sattua ja tapahtua.

  Tulin kerran töistä kotiin ja oli keittiössä, kuulin miten pihalla käveltiin ja ovi avautui ja joku oli sisään. Juttelin kaikkea ja ihmettelin, kun mies ei vastaa. Pelästyin aivan kamalasti, koska pelkäsin jonkun murtautuneen sisälle taloon, mutta ovet olivat lukossa ja olin talossa aivan yksin. Vastaavia tapauksia sattui muutamia meille molemmille.

  Pidimme aina avaimia tietyssä paikassa isossa keraamisessa astiassa eteisen hyllyssä. Minulla oli kiire ja oli pakko hakea jotain vajasta, mutta koko iso keraaminen astia oli kadonnut. Koska olin yksin kotona soitin miehelle, oliko hän mahdollisesti siirtänyt astian, eikä hän ollut. Minulle alkoi tulla paniikki, minne tuollainen iso astia voi itsekseen vain kadota. Kävin toisessa huoneessa ja astia oli palautunut avaimineen samaan paikkaan missä sen kuuluikin olla.

  Talossa avautui myös ovia itsekseen, näin myös erilaisten hahmojen kävelevän talossa. Näihinkin asioihin tottuu, ja kun tarpeeksi sattuu outoja asioita niistä tulee jo arkipäivää.

  Asuin talossa 7 vuotta ja alussa nämä haamut olivat ystävällisiä. Loppua kohden talon henki muuttui kovin ahdistavaksi. Siellä ei ollut enää turvallista olla. Seuraavasta en tiedä oliko kyseessä miehelleni mahdoliisesti tulleet mielenterveysongelmat, vai tapahtuiko tämä oikeasti. Hän kertoi, että taloon on tullut uusi ”asukas”, joka haluaa, että liittomme loppuu. Ja niin se sitten loppuikin.

  Ilmeisesti tuolla paikalla oli taphtunut niin paljon kaikenlaisia raskaita ja ikäviä asioita, että ne aiheuttivat paranormaalia toimintaa muuten ihan uudessa talossa.

  Tuo talo jäi minulle ikuiseksi mysteeriksi, se oli aivan ihana paikka asua, samalla pelottava, tuohon taloon jäi kuitenkin ikuinen ikävä.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2002, Pernaja, Tunnistamaton henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa