• Kerrostalon kummitus

  Tapahtumapaikka
  Jyväskylä

  Tapahtuma-aika
  2007

  Aaveen muoto
  Räyhähenki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Avomieheni ja minä asumme kerrostalokämpässä. Olen muuttanut tänne hiukan yli kaksi vuotta sitten, mutta mieheni on asunut täällä jo monia vuosia. Noin puolitoistavuotta sitten alkoi asunnossamme tapahtua kummia. Sitä kesti noin vuoden ajan, ja nyt viimeinen puoli vuotta on ollut rauhallista. Kunnes tänä iltana eräs kolahdus sai minut taas muistamaan nämä asiat.

  Tuona aikana kohtasimme seuraavanlaisia ilmiöitä:

  Minulla on kaksi korkeaa keraamista vaasia pöydällä. Melkein aina, kun olen poissa tai hetken aikaa silmäni välttää, toinen vaaseista on liikkunut pöydällä eteenpäin, aivan eri paikkaan kuin mihin ne asetin. Tätä tapahtuu hyvin useasti, ja tätä on ollut todistamassa niin mieheni kuin ystävänikin muutaman kerran.

  Pari kertaa, kun olen tullut kotiin pitkän päivän jälkeen, ja alkanut peitellä sänkyä, on peiton alta tai vierestä paljastunut märkä läntti, joka on kuivunut todella nopeasti sen jälkeen, kun olen sen huomannut (olemme siis olleet koko päivän pois, että se ei ole meidän jälkiämme).

  Noita asioita on tapahtunut useasti. Sitten kerran, kun olimme jo makuuhuoneessa nukkumassa, kuulimme kun televisiosta kuului piippausääni, mikä kuuluu kun TV laitetaan päälle. Menin katsomaan, mutta kuva ei kuitenkaan ollut tullut päälle.

  Kerran oli yön aikana saunan alla oleva lattiakaivon ritilä irrotettu kaivosta ja nostettu kauemmas(lauteiden alle ei kovin moni edes mahdu, ja ritilää ei saa irti ihan vain törkkäämällä).

  Vaarallisinta oli, kun kerran vaatehuoneemme puinen hylly yhtäkkiä tempaantui monta metriä ulos vaatehuoneesta,kaikkine liinavaatteineen. Olimme molemmat pois vaatehuoneesta mutta sen ovi oli raollaan. Ovi tempautui auki, ja näin kaiken olohuoneeseen. Hylly on vielä sellainen, että se ei lähde seinästä irti, ellei sitä nosteta ylöspäin kymmentä senttiä ja sitten vedetä itseä päin.

  Jos hylly olisi vain tipahtanut, se olisi jäänyt vaatehuoneen lattialle, mutta niin ei tosiaankaan käynyt, vaan se sanalla sanoen tempaantui ulos koko huoneesta.

  Joskun olen huomannut silmäkulmassani liikettä: aivan kun joku katsoisi minua nurkan tai suihkuverhon takaa, mutta aina kun nostan katseeni, mitään ei näy. Samoin kun olen esim. makuuhuoneessa, yksin kotona, kuuluu olohuoneesta selvästi kun jotain kohtuu painavaa, kuten muki, kirja, kattila, vaasi tms. tipahtaa lattialle, mutta kun menen katsomaan, kaikki on kohdallaan.

  Viimeiset puoli vuotta on siis ollut hiljaista, kunnes tänä iltana taas kuului kolahdus eteisestä ollessamme keittiössä. Olemme muuttamassa parin viikon sisään, ja kämppä on täynnä pahvilaatikoita. Olisiko poltergeist suivaantunut sekamelskasta, vai yrittääkö se vain sanoa hyvästit meille?

  Vaikka olenkin hyvin skeptinen yliluonnollisten asioiden kanssa, niin nämä tapahtumat ovat täysiä tosia.

  Oikeastaan ennen ei ole pelottanut pahemmin, mutta nuo tippuvat äänet ja tunne, että joku katsoo, on aika karmivaa.. Saa nähdä, saammeko sanoa muutossa hyvästit ”kotikummituksellemme”, vai onko se henkilöihin sidottu ja seuraa perässämme.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2007, 2010, 2010-luku, Jyväskylä, Räyhähenki.


 • 3 vastausta aiheeseen Kerrostalon kummitus

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa