• Kasvot ikkunassa

  Tapahtumapaikka
  Pirkkala

  Tapahtuma-aika
  2007

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Mirkkis

  Tämä tapahtui muutama vuosi takaperin minulle ja ystävälleni. Itse olin 15-vuotias ja ystäväni oli 17-vuotias.

  Äidilläni on koko ikäni ollut tapana vuokrata erästä mökkiä kesäisin aina viikoksi kerrallaan ja minä ja veljeni saamme ottaa kaveit mökille mukaan ettei meille tulisi tylsää.

  Mökki on varmaan joskus ollut isompikin maatila, koska sen välittömässä läheisyydessä on paljon kesannolla olevaa peltoa, jossa ei ole vuosikausiin viljelty mitään. Nykyään sen pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi jäljellä enää yksi todella vanha aitta, puuliiteri, huussi ja entisen navetan kivijalka. Kun olin vielä pieni n. 7- tai 8-vuotias, mökin lähellä oli vielä yksi isompi aitta, mutta se valitettavasti purettiin pois.

  Mökki itsessään on melko iso rakennus, joskin siinä on vain kolme varsinaista huonetta; porstuasta sisään mentäessä ensimmäisenä tullaan tupaan/keittiöön, tuvan oikealla puolella on makuukammari ja vasemmalla ns. olohuone, kaikki kolme ovat isoja ja tilavia huoneita.

  Tuvassa on vanha leivinuuni, hella, jääkaappi ja ns. tupapöytä. Pöytä on aivan ikkunan edessä ja ikkunasta on esteetön näköyhetys talon takana olevalle pellolle joka rajoittuu pieneen metsäkaistaleeseen, joka puolestaan rajoittuu Pyhäjärveen.

  Yhtenä yönä, puoli yhden tai kahden maissa, istuskelimme ystäväni kanssa tuvassa/keittiössä pöydän ääressä ja pelailimme trivial pursuit-peliä ja puhuimme kaikenlaisia tyttöjenjuttuja, kun ihan yhtäkkiä ikkunan taakse ilmestyi, ihan tyhjästä tytön kasvot. Kasvot näkyivät ikkunassa vain pari sekuntia, mutta muistan hyvin selvästi miltä ne näyttivät; kasvot olivat hyvin, hyvin kalpeat, suun- ja silmienympärys olivat ihan tummat ja silmät näyttivät mielestäni tosi surullisilta.

  Säikähdin tuota näkyä paljon, mutta en sanonut ystävälleni mitään, koska en halunnut hänen pitävän minua hulluna tai tyhmänä, koska hän ei itse oikein uskonut yliluonnollisiin juttuihin.

  Meni sitten muutama minuutti tästä kyseistä ”näystä”, kun ystäväni yhtäkkiä kysäisi että näinkö minäkin hetki sitten ikkunassa tytön kasvot, vai onko hän nähnyt omiaan? En voi sanoin kuvailla niitä väristyksiä joita silloin sain! Vastasin ystävälleni että olin kyllä nähnyt kasvot ja kysyin häneltä että voiko olla niin, että olimme nähneet haamun? Ystäväni mietti hetken ja totesi ettei keksi muutakaan selitystä, koska kaikki muut ovat jo nukkumassa ja niin korvessa tuskin liikkuu ketään, varsinkaan keskellä yötä.

  Kului sitten ehkä noin tunti, (jonka vietimme melko hiljaisissa tunnelmissa, kumpikin äskeistä näkyä pohtiessa) kun pissahätä yllätti molemmat. Kumpikaan ei millään olisi halunnut lähteä ulos huussiin, joka ei sijaitse yhtään liian lähellä päärakennusta ja oli vielä melko pimeääkin. Pakko kuitenkin oli mennä.

  Päästyämme ulos ja käveltyämme hetken huussin suntaan huomasimme molemmat aitan nurkalla tumman hahmon, joka ei oikein kuulunut siihen. Katselimme sitä hetken aikaa, kunnes itse sanoin ”Se on vaan pieni kataja, ei nyt ruveta liian säikyiksi.” Jatkoimme sitten matkaamme huussiin ja palasimme sisälle.

  Aamulla kun ystäväni kanssa istuskelimme porstuan rappusilla ja katselimme mökin pihapiiriä, molemmat vielä hieman unenpöpperössä, katseemme osuivat aitan nurkkaan, kohtaan joka oli yöllä kiinnittänyt molempien huomion. Siinä kohdalla ei ollut minkäänlaista puuta tai pensasta, joka olisi voinut olla näkemämme varjo.

  Mökillä ei muistaakseni koskaan ennen ollut tapahtunut mitään selittämättömän outoa, minulla vain oli aina ollut tunne, että jotain siellä on vialla.Tämän kyseisen tapauksen jälkeen minulla on aina mökin pihalla ollenssani tullut jotenkin ahdistunut olo. En ole edes uskaltanut pimeän tultua katsella mistään mökin ikkunasta ulos, enkä myöskään ole uskaltautunut yksin pimeällä huussille tai muutenkaan ulos.

  Olen yrittänyt ottaa selvää kyseisen mökin historiasta, mutta mitään tarkempia (entisiä omistajia yms.) tietoja en ole löytänyt.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, 2007, Pirkkala, Tunnistamaton henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa