• Henkien jäähyväiset

  Tapahtumapaikka
  Vehmaa

  Tapahtuma-aika
  2015

  Aaveen muoto
  Selittämättömät äänet

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Tämä on oikeastaan jatkoa tarinalle ”Rauhattomat asukkaat”. Olemme siis asuneet 1940-luvulla rakennetussa puisessa erillistalossa vuodesta 2008 lähtien. Alusta alkaen olemme kokeneet talossa erilaisia outoja ilmiöitä. Niitä ovat kokeneet meillä myös mieheni äiti ja sisar, sekä oma sisareni.

  Pitkään on ollut hiljaista, mitään ei ole tapahtunut, eikä kuulunut. Olen oikein ihmetellytkin tätä. Nyt olemme kuitenkin muuttamassa, asuttuamme tässä talossa useita vuosia. Niinpä minulle on tullut tunne, että henki/henget ovat reagoineet tulevaan muuttoomme.

  Jokin viikko sitten eräänä viikonloppuaamuna, noin kuuden maissa aamulla kuulin oveltamme aivan selvästi kolme koputusta. Säikähdin ja herätin mieheni. Hän nousi ovelle katsomaan, mutta ei siellä ketään ollut.

  Asunnossamme on parveke, johon pääsee keittiöstä ja sitä edeltää erikoinen käytävänomainen huone. Ovesta, josta parvekkeelle mennään, on irrotettu kahvat lasten takia. Joskus käy niin, että kahva jää toiselle puolelle ovea ja silloin kun toisen kahvan työntää paikalleen, niin luonnollisesti toinen kahva putoaa lattialle aiheuttaen omanlaisensa äänen.

  Jokunen päivä sitten mieheni kuuli aamuyöstä juuri tuollaisen kahvan putoamisen aiheuttaman äänen keittiöstä. Hän ilman muuta luuli minun olevan tupakalla parvekkeella. Hän kääntyi vuoteessa ja huomasi minun nukkuvan vieressään. Tämän huomattuaan, hän herätti minut ja selitti asiaa aivan tohkeissaan. Jäimme tietysti ihmettelemään tapausta.

  Nyt on siis mielenkiintoinen aikamme tässä talossa lähenemässä loppuaan ja jotenkin on semmoinen tunne, että henget ovat antaneet merkkejä itsestään hyvästelläkseen meidät. Harmittamaan jää, etten silloin aikanaan alkanut heti kirjoittamaan muistiin kaikkia erikoisia tapahtumia, joita olemme vuosien varrella kokeneet.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2015, Selittämättömät äänet, Vehmaa.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa