• Häirikkö

  Tapahtumapaikka
  Ruovesi

  Tapahtuma-aika
  2005

  Aaveen muoto
  Räyhähenki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Yhtenä päivänä vuoden 2005 joulun jälkeen äitini pyysi minua hakemaan ruuvimeisselin talomme yhteyteen rakennetusta varastosta (muistaakseni pikkuveljeni lelun aukaisemista varten). Varaston ovi oli aivan ulko-ovemme vieressä terassilla. Juuri kun olin aikeissa astua sisään, kuulin sieltä räsähdyksen ja vaimeita juoksuaskeleita.

  Temperamenttinen kun olen, kiukustuneena kiskaisin oven auki ja valmistauduin huutamaan naapurin kauhukakaroille. Sisällä ei kuitenkaan näkynyt ketään kun laitoin valot päälle.

  Menin peremmälle varastoon ja hain ruuvimeisselin työkalujen seasta. Kun käännyin lähteäkseni pois, lasinsiru lävisti jalkapohjani (varasto on myös lämmitetty, joten en laittanut kenkiä). Maassa oli pieni lasi sirpaleina, se oli tippunut pöydällä olevasta pakkauksesta.

  Nilkutin sisään ja ajattelin vain kuvitelleeni askeleet ja ehkä rotta oli tiputtanut lasin. Pari päivää meni aivan normaalisti, kunnes uudenvuoden aattona heräsin aamuyöllä siihen, että joku kolisteli keittiössä, joka on huoneeni vieressä.

  Ajattelin että isäpuoleni siellä valmistautui lähtemään töihin. Nukahdin uudestaan ja aamulla kun menin keittiöön, huomasin että jääkaapin ja pakastimen ovet olivat auki ja yksi tuoleista kaatuneena sanomalehtikorin päälle. Kolina keittiössä jatkui yöstä toiseen, mutta en ikinä uskaltanut mennä katsomaan mitä siellä tapahtui.

  Koulut alkoivat muutamaa päivää uudenvuoden jälkeen. Kerran tullessani kotiin keittiön kaikki tuolit oli kaadettu ja olohuoneesta oli vedetty kaikkien sähkölaitteiden johdot irti. Rohkaisin mieltäni ja jäin kotiin enkä painunut kavereiden luo viettämään aikaani, vaikka palavasti halusin pois talosta. Tunsin velvollisuudekseni jäädä vahtimaan ettei räyhähenki taas tee pahojaan.

  Laitoin johdot takaisin seiniin ja rupesin katsomaan telkkaria. Rohkeuteni petti siinä vaiheessa kun nojatuoli siirtyi puoli metriä eteenpäin ja TV sammui. Pakenin ulos ja odotin siellä äidin kotiintuloa. Sisään mennessämme en huomannut mitään muuta erikoista kuin sen, että olohuoneen jokaista istuinta oli siirretty noin puoli metriä. Räyhähenki jatkoi kiusaamistaan kuun loppuun, mutta katosi viimein.

  Sen jälkeen olen hieman pelännyt olla yksin kotona, mutta ei ole kummituksia näkynyt, saunassa tosin joku aina kolistelee kun olemme olohuoneessa.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2005, 2010, 2010-luku, häirikkö, Räyhähenki, Ruovesi.


 • 3 vastausta aiheeseen Häirikkö

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa