• Emppumamman heijastuksia menneisyydestä

  Tapahtumapaikka
  Kotka

  Tapahtuma-aika
  2012

  Aaveen muoto
  Ilmestykset

  Kertojana toimi
  Emppumamma

  Taas Emppu täällä. Onkohan tämä joku yleinenkin vitsaus meikäläiselle saada tälläisiä kokemuksia jaettavaksi, vai miksi näitä tänne tulvin? :\’D Tämä ei itsessään ole mikään aavetarina, enemmänkin hiukan häiritsevä kyvyntapainen.

  Noh, tätä tapahtuu oikeastaan aika usein, jo enennkuin kiinnostuin tutkimaan lähemmin Kotkan historiaa.

  Olen asunut täällä koko elämäni, kolunnut läpi koko keskustan kaikki mahdolliset kolot ja kadut. Voisi sanoa että osaisin suunnistaa täällä vaikka silmät kiinni.

  Mutta muutaman kerran, keskenäni pari kertaa ja kerran kaverin kanssa, on tullut sellainen olo kuin jokin talo tai katu olisi poissa paikaltaan. Pari kertaa on tullut sellainen vähän niinkuin \’flashback\’ asioista.

  Mm, olin kerran ihan huomaamattani ilmoittanut kaverille käveltyämme täysin satunnaisen talon ohi että tuossa on ollut ennen Sen ja sen niminen kukkakauppa, jota pyöritti sen ja sen niminen henkilö. Useimmiten kaverini on ollut hyvin yllättynyt, koska hänkin on ikänsä Kotkassa asunut, keskustassa vieläpä (itse olen siis asunut suurimman osan Korelassa, siellä \’landella\’), eikä itse ikinä muista nähneensä niitä kauppoja.

  Myös, minä joka käyn aika harvoin missään kaupoissa (kukkakaupoista puhumattakaan) tuskin yleensä tietäisin ketään joka sellaista pyörittää. Ja tätä käy siis aika usein! Yksi oudoimmista oli eräs talo, josta minä, hyvin epä-sosiaalinen persoona, ilmoitin ketä siellä asuu (tai asui?).

  Vähän aikaa sitten luin kirjaa Kotkansaaren ja Hovarin historiasta ja löysin kuvia jotka kyllä päiväytyvät 60-luvulle. Niissä olis sitten ne minun näkemäni kaupat ja paikat. Oli kyllä aika huimaava kokemus lukea niistä asioista, jotka on itse \’todistanut\’.

  Sinänsä en yleensä edes tiedosta sitä, että ilmoitan jonkin rakennuksen historiasta kavereilleni, mutta sen tajuaa aina hetken päästä tai jos toinen katsoo hämmentyneenä. Silloin se vasta todella uppoaa aivoihin että \’mitä mä äsken oikein sanoin?\’.

  Myös, yhden talonrämän ohi kulkiessani tuntuu aina että kun en katso sitä/katson vain silmäkulmasta, se olisi ehjä ja kaunis.

  Saako tästä huolestua? :DD


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Lännen aavetarinat avainsanoilla 2010, 2010-luku, 2012, ilmestys, Kotka.


 • 2 vastausta aiheeseen Emppumamman heijastuksia menneisyydestä

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa