• Vainajan vierailu

  Tapahtumapaikka
  Siilinjärvi

  Tapahtuma-aika
  1990

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Päivämäärä ei ole tarkkaan tiedossa, mutta tapahtuma ajoittuu vuosien 1989-1992 välille. Edesmennyt isoäitini kertoi eläessään tarinan hänen kuolleen miehensä (minun isoisäni) vierailuista.

  Isoäitini asui suurehkossa kaksiosaisessa maatalossa, jossa asui lisäksi hänen aikuisen poikansa perhe. Myös isoisäni oli aikoinaan asunut tuossa samassa rakennuksessa ennen hänen kuolemistaan joulukuussa 1988. Joskus 90-luvun vaihteen tienoilla joulun aikoihin oli isoäitini ollut ilta-askareillaan keittiössä, kun hän oli havahtunut ja huomannut keittiöstä käytävään johtaneen oven auenneen itsekseen.

  Vähän ajan kuluttua isoäitini oli mennyt oviaukosta käytävään ja katsonut tupaan johtavasta oviaukosta sisälle. Tuvassa ollut vanha kiikkutuoli oli keinunut hiljalleen edestakaisin ilman siinä kenenkään istumatta.   Mummoni oli katsellut näkyä aikansa ja kuten hän asian minulle kertoi, todennut mielessään rauhalliseen sävyyn ”ukki oli tullut käymään”.

  Isoäitini kertoi muutamia tällaisia tarinoita, jotka olivat tapahtuneet kyseisessä talossa. Lisäksi äitini, joka vietti osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan kyseisessä talossa on kertonut yhden (tähän kertomukseen mitenkään liittymättömän) merkillisen tapahtuman.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Idän aavetarinat avainsanoilla 1990, 1990-luku, Siilinjärvi, Tunnistettu henki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa