• Konttimies

  Tapahtumapaikka
  Nurmes

  Tapahtuma-aika
  1940

  Aaveen muoto
  Tunnistamaton henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Kesämökkimme sijaitsee vaaralla. Paikka on toisen vanhempani kotipaikka. Vaaran kupeessa sijaitsee suo jolla useat tahot ovat nähneet oudon liikkujan. Erikoista tapauksessa on se, että ilmiö näyttäytyy päivällä.

  Vanhempani törmäsi tähän outoon kulkijaan lapsena kun hän oli sisariensa kanssa palaamassa kotivaaralle. (Ajankohtana 1950-luku) Lapset näkivät suolla jotain ja aluksi luulivat sen olevan karhu, mutta tarkemmin katsottuna se olikin mies, jolla oli tuohikontti selässä. Lapset kiiruhtivat kotio ja kertoivat omituisesta tapauksesta suolla, johon lasten mummo totesi, että: ”Taasko se näyttäyty?”.

  Vuosia myöhemmin 80-luvulla eräs vanhempani tuttu kertoi, että hän tietää paikan, jossa ilmestyy tällainen konttimies, kävelee vähän matkaa ja katoaa. Vanhempani kertoi myös tietävänsä moisiin tuntomerkkeihin sopivan paikan. Paljastui, että he puhuivat samasta paikasta.

  En ole vielä käynyt tarkastamassa, josko konttimies vielä ilmestyisi. Tosin ko. paikat ovat metsittyneet niin pahasti, että josko sitä oikeaa paikkaa enää löytisikään. Sen verran asia on kuitenkin vaivannut, että pakko on ainakin yrittää.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Idän aavetarinat avainsanoilla 1940, 1940-luku, Nurmes, Tunnistamaton henki.


 • 3 vastausta aiheeseen Konttimies

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa