• Tyttö

  Tapahtumapaikka
  Vehmaa

  Tapahtuma-aika
  1982

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Tyttöystäväni muutti Vehmaalle viime kesän lopulla. Hänelle kerrottiin että talon omistaneen perheen tytär oli kuollut 15-vuotiaana, juuri saatuaan mopon. Tyttö oli ensimmäistä päivää ajannut mopollaan ja rekka olikin ajanut hänen ylitseen. Mutta kun ensimmäistä kertaa olin tyttöystäväni luona yötä tässä talossa, löysimme ullakolta tytölle kuuluneen pehmolelun.

  Se oli koira jonka katse oli todella surullinen. Mutta siitä huolimatta tyttöystäväni halusi pitää sen hyllyllään. Myöhemmin talossa alkoi sattua outoja asioita. Illalla hän oli katsellut olohuoneessaan tv:tä, katsonut sattumalta taakseen ja nähnyt kuinka varjo kulki nopeasti eteisestä keittiöön.

  Hän ajatteli sen olevan siskonsa ja huusi siskoa nimeltä. Mutta sisko tulikin saunasta pyyhe ympärillään ihmettellen miksi häntä oli huudettu kesken saunomisen.

  Myöhemmin kun jälleen tulin tyttöni luo yöksi, illalla lämmitimme hänen huoneensa. (hänellä on puu lämmitteinen takka) Mutta koko illan oli silti todella kylmä. Ikkunat eivät olleet auki, eivätkä myöskään ovet sunmuut. Tyttöni pitää seinällä piirrustuksiani ja maalauksiani, ja näimme kuinka vain yksi piirrustuksista heilui.

  Tuuli se ei voinut olla, koska muut samalla korkeudella olevat kuvat eivät heiluneet. Myöhemmin illalla molemmilla oli sellainen tunne kuin emme olisikaan kahden. Seuraavana päivänä tyttöni sanoin nähneensä tämän vainajan.

  Kuollut oli tyttöystäväni mukaan nuori, kaunis ja yllään hänellä oli ollut vaalea mekko. Hänellä oli myös vaaleat kiharat hiukset alle olkapäiden. Ja kaikki vahvistettiin kun kaverimme kertoi että hänen äitinsä oli syntynyt samana vuonna kuin kuollut tyttö ja he olivat olleet hyvin saman näköisiä.

  Joten ystävämme näytti kuvan kuolleesta tytöstä ja hän oli juuri sellainen kuin tyttöystäväni oli kuvaillut. Ja edelleen iltaisin ullakolla ja sen viereisissä huoneissa on kylmä. Ja edelleen vain se yksi ja sama kuva heiluu kun olen rakkaani luona.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Etelän aavetarinat avainsanoilla 1980, 1980-luku, 1982, Tunnistettu henki, Vehmaa.


 • 4 vastausta aiheeseen Tyttö

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa