• Räyhähenki

  Tapahtumapaikka
  Turku

  Tapahtuma-aika
  2000

  Aaveen muoto
  Räyhähenki

  Kertojana toimi
  Tuntematon henkilö

  Eräälle hyvälle ystävälleni tapahtui muutama vuosi sitten sarja täysin käsittämättömiä tapahtumia. He asuivat sen aikaisen avomiehensä kanssa kerrostalossa vuokralla.

  Ystäväni avomiehen isä oli kuollut vähän ennen kuin he olivat alkaneet seurustelemaan. Kuolemaan oli liittynyt riitelyä ja ystäväni mies oli ollut kovissa riidoissa isänsä kanssa ja he eivät ehtineet sopimaan välejään, ennenkuin isä riisti itseltään hengen.

  Tämä tapahtui niin, että isä poltti itsensä autoon ja paloi pahasti. Loppupeleissä hänet tunnistettiin hammastietojen perusteella. Ystäväni ja hänen avomiehensä muuttivat kerrostaloon vuokralle ja asuivat ylimässä kerroksessa, 6.kerroksessa.

  Heidän vuokraemäntänsä asui Afrikassa suurimman osan vuotta eikä muutenkaan Suomessa ollessaan koskaan käynyt heidän luonaan eikä vuokranantajalla sellaiseen ole edes lupaa tulla omilla avaimilla kenekään asuntoon. Avaimia siis asuntoon oli ystävilläni ja heidän vuokraemännällä.

  Eräänä lauantai-iltana ystäväni sekä 5 heidän ystäväänsä istuivat iltaa heillä kotona. Pelasivat lautapelejä keittiössä. Keittiöstä oli suora näkymä eteisen kautta ulko-ovelle. Noin klo 23 joku laittoi avaimen lukkopesään ja yritti tulla sisälle. Ystäväni avomies Janne juoksi ovelle ja avasi oven, rappukäytävä oli tyhjä ja pimeä.

  Alaovi oli jo siihen aikaan lukittu. Janne huhuili käytävässä hetken, mutta ketään ei ollut missään. Hän laittoi oman avaimen lukkopesään ja lukkopesä oli aivan sekaisin. Tarvittiin lukkoseppä paikalle joka selvitti tilanteen. Seppä oli ihmetellyt mitä ystävät olivat tehneet, että olivat saaneet lukon aivan sekaisin.

  Paikalla olleet ystävät ovat myös minun tuttujani ja olemme joskus porukalla puhuneet tästä. Mielikuvituksen tuotetta se ei voinut olla, koska 7 ihmistä todisti yhtäaikaisesti sen, että joku pyrki sisälle. Ja alkoholia ei oltu nautittu niin paljon, että se olisi aiheuttanut aistiharhan koko porukalle.

  Pian tämän jälkeen ystäväni alkoi kokea asunnossa kaikenlaista kummallista. Stereot menivät päälle itsekseen, verhot heiluivat, rullaverho temppuili itsekseen, tavarat siirtyilivät paikasta toiseen. Kerran kun ystäväni palasi kotiin töistä, häntä odotti makuuhuoneessa karmiva näky. Heillä oli beagle-rotuinen koira, jonka vuoksi he pitivät makuuhuoneen ovea päivisin kiinni.

  Ovi oli normaalisti kiinni ystäväni kotiin tultua ja kun hän avasi sen, hän näki heidän pellavaisessa päiväpeitossa kynnenjälkiä, jotka näyttivät verisiltä. Peitto oli särmätty ihan suoraksi. Tultuaan makkarista pois, hän huomasi samoja jälkiä olevan myös ulko-oven yläpuolella seinässä. Koira oli pelokkaan oloinen ja kyyhötti keittiön pöydän alla. Ystäväni soitti isälleen ja pyysi tätä käymään.

  Isä meinasi, että olisiko koira loukannut tassunsa ja riehunut sängyssä. Mutta mikään ei selitä, miten jälkiä oli ilmestynyt seinään, melkein katonrajaan, miksi päiväpeitto oli ihan suoraan särmätty ja miksi makuuhuoneen ovi oli kiinni.

  Ei koira pysty tälläisiä suorittamaan vaikka olisikin pyyhkinyt tassunsa peittoon. Ystäväni tarkisti koiran tassut ja niissä ei näkynyt mitään haavaa tms. Jäi mysteeriksi mitä verennäköinen aine peitossa oli, samoin seinässä. Ystäväni oli kovin järkyttynyt asiasta. Oudot tapahtumat jatkuivat, kunnes he ottivat yhteyttä uskovaiseen naiseen, joka tuli käymään heillä.

  Nainen sanoi, että aistii eräänlaisen pahan olevan läsnä. Hän kävi huone huoneelta koko asunnon läpi ja siunasi asunnon, ilmeisesti. Hän oli kysynyt Jannelta, onko tällä millaiset välit isäänsä. Janne kertoi naiselle, että isä oli tehnyt itsemurhan kovin väkivaltaisella tavalla ja he eivät koskaan ehtineet sopimaan riitojaan. Naisen käynnin jälkeen asunnossa oli rauhallista ja mitään outoa ei enää tapahtunut.

  Kaikki tapahtumat olivat olleet kovin raskaita ystävilleni ja he erosivat jonkun ajan kuluttua kummittelun loppumisesta.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Etelän aavetarinat avainsanoilla 2000, 2000-luku, Räyhähenki, Turku.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa