• Rauhattomat asukkaat

  Tapahtumapaikka
  Vehmaa

  Tapahtuma-aika
  2008

  Aaveen muoto
  Monialainen ilmiö

  Kertojana toimi
  Kirsikka

  Muutimme nykyiseen asuintaloomme keväällä 2008. Talo on rakennettu 1940-luvulla. Talossa on kaikkiaan neljä asuntoa, meidän asuntomme käsittää nykyään koko toisen kerroksen.

  Noin kuukauden sisällä muutosta alkoivat oudot tapahtumat. Ensin kuului ääniä joita kummastelimme. Keittiöstä kuului muutamia kertoja kuin ruokailuväline olisi pudonnut tiskialtaaseen. Näin ei kuitenkaan ollut tapahtunut. Mieheni kertoi havahtuneensa ääneen ollessaan yötä yksin kotona. Hänen noustessaan tutkimaan asiaa, hän ei löytänyt äänelle mitään selitystä.

  Muuttovuoden syksyllä eräänä iltana istuin lasten kanssa keittiössä iltapalalla. Mieheni oli iltavuorossa. Äkkiä kuului kova räminä, aivan kuin kasa tavaroita olisi pudonnut jostain korkealta. Katsoimme kaikki toisiamme pelästyneinä. Menin lasten kanssa etsimään syytä kuulemallemme äänelle. Mitään syytä emme löytäneet, kaikki tavarat olivat paikoillaan. Ääni oli sen verran voimakas, että se ei voinut kuulua naapurista. Tätä tapausta olen useaan kertaan muistellut.

  Anoppi käy meillä silloin tällöin ja on kerralla pidempään, koska asuu kaukana. Kerran hänen meillä ollessaan sattui samantyyppinen tapaus kuin äsken kertomani. Istuttiin jälleen iltapalapöydässä, mies oli silläkin kertaa töissä. Yhtäkkiä kuulimme suuren, ”metallisen” pamauksen. Kuvaisin sitä parhaiten siten kuin joku olisi lyönyt valtavalla voimalla tiskipöytään. Anoppi kertoi myöhemmin kuulleensa samanlaisen äänen uudelleen, ollessaan keskenään lasten kanssa.

  Hän on kertonut myös tapauksesta, kun hän oli yöllä noussut ja mennyt keittiöön juomaan vettä. Hänen siinä hörppiessään oli lastenhuoneesta kuulunut niin kuin joku olisi penkonut lelulaatikkoa. Ääntä oli kuulunut jonkin aikaa. Luonnollista on olettaa, että jompi kumpi isommista pojista olisi alkanut unissaan leikkimään. Kuitenkin mieheni äidin mennessä tarkistamaan asiaa, oli kumpikin poika nukkunut rauhallisesti omassa sängyssään…

  Mieheni kokemukset ovat oma osionsa. Hän on kuullut erilaisia ääniä, kuten vaimeaa lapsen itkua ollessaan yksin kotona. Yöllä on vessassa ollut valo päällä, vaikka hän on sen nukkumaan mennessään sammuttanut. Tällöinkin hän on ollut yksin kotona. Hän on kertonut kerran yöllä herätessään tunteneensa outoa ”mätänevää” hajua.

  Oma siskoni todisti kummia tapahtumia kodissamme, kun näki lasten leikkiauton liikkuvan olohuoneen lattialla itsestään usean sentin pituisen matkan…

  Olisin todella kiinnostunut tietämään talon historiasta enemmän ja kuka saattaisi talossa kummitella. En vain tiedä mistä sitä tietoa hakisin.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Etelän aavetarinat avainsanoilla äänet, lapsen itku, mätävenä haju, valot, vanha talo.


 • 4 vastausta aiheeseen Rauhattomat asukkaat

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa