• Porvoon toimistotalo

  Tapahtumapaikka
  Porvoo

  Tapahtuma-aika
  2006

  Aaveen muoto
  Monialainen ilmiö

  Kertojana toimi
  Doctor Who

  Porvoon vanhan kaupungin laitamilla sijaitsee toimistotalo, jossa toimii erilaisia toimistoja. Rakennuksessa on myös ruokala, jossa itse työskentelin jokunen vuosi sitten. Aloin pian huomata omituisia tapahtumia kyseissä ruokalassa, jonka keittiössä siis työskentelin.

  Aina, varsinkin ruokasalin puolella, oli tunne että joku tuijottaa, vaikka paikalla ei ollut ketään, eikä salissa ole kameravalvontaa, ei ollut ainakaan silloin, ja tuskin on nytkään. Myös salista kuului välillä kuinka joku olisi liikkunut siellä, askeleita, ja välillä kuulosti siltä kuin joku olisi siirtänyt tuoleja pitkin lattiaa.

  Keittiössä taas muovikipot pomppivat hyllyiltä alas, ne eivät pudonneet vaan minä ja toinen työtoverini todistimme siinä kahvitauolla jutellessa, kuinka hyllyn päällä olevat muovikipot ”pomppasivat” ilmaan ja putosivat. Kerran olin itse pukuhuoneen puolella ja yhtäkkiä vierestäni kuului naisen ääni, joka ikään kuin nousi yhtäkkiä ja laski samantien, kuin radiosta olisi äkkiä laskettu musiikkia kovemmalle, ja samalla hiljennetty, nainen sanoi hyvin nopeasti, ”rahisevalla äänellä” ”Voin minäkin niitä lapsia vahtia”.

  Lähdin samantien katsomaan sanoiko työtoverini jotain, mutta hän oli salin puolella, eikä olisi ehtinyt sinne kiirehtiä parissa sekunnissa. Lisäksi keittiössä ei ollut radiota, en tiedä mistä ääni tuli, mutta kylmät väreet se aiheutti.

  Työtoverinikin vain naureskelivat oudoille tapauksille, ja vihjailivat vain keittiön kummituksen olevan taas liikkeellä, mutta koskaan ei saanut tietää mistä oli kysymys, enkä enempää tiedä rakennuksen historiaa. Huomasin tässä kirjoittaessani että olen Porvoossa ollessani työskennellyt kolmessa eripaikassa, jossa on kummitellut, mutta vain keittiössä, ja Porvoon vanhalla teatterilla olen kokenut outoja, mutta siitä voin kertoa myöhemmin. Kolmannessa paikassa kerrottiin WSOY;n talon aaveesta, mutta en kokenut mitään outoja, tosin käytävillä oli aina hieman ”aavemainen tunnelma”.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Etelän aavetarinat avainsanoilla esineet, Etelä-suomi, nainen, Porvoo, toimistotalo, Vanha kaupunki.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa