• Mummon perinnönjakoa

  Tapahtumapaikka
  Vihti

  Tapahtuma-aika
  1990

  Aaveen muoto
  Tunnistettu henki

  Kertojana toimi
  Jari

  Tämä tapahtui monia vuosia sitten joskus 90-luvulla. Olin vuokra-asunnossani silloisen ns. kihlattuni kanssa. Oli muistaakseni loppukesää. Heräsin yöllä siihen, että ulko-ovi aukesi. Nousin sängystä puoli-istuvaan asentoon mutten nähnyt ketään. Joku kuitenkin käveli ovelta sängyn päätyyn.

  Noin pari viikkoa tämän jälkeen kihlatun mummo kuoli. Tästä meni sitten oma aikansa ja oli kaikenlaista perinnönjako juttua. Se vain jäi mietityttämään, kun pengottiin vaatekomeroa jossa piti olla arvokas kansallispuku, sitä ei siellä ollut. Ei ollut kihlatun serkkukaan sitä löytänyt, itsekin kävin komeron läpi, mutta ei vaan ollut koko pukua missään. Seuraavan kerran kun kävimme tyhjentämässä taloa, niin tämä kansallispuku roikkui vaatekomeron henkarissa täysin näkyvästi. Mummo oli ennen kuolemaansa luvannut puvun kihlatulle, jota tämän serkkukin kovasti havitteli.

  Ei sitä tiiä vaikka joku olisi ensin puvun varastanut ja sitten palauttanut… No kihlattu puolestaan kertoi ennen näitä tapahtumia olleensa samaisen talon ullakolla, katsonut seinää ja nähnyt siinä jonkun taulun roikkuvan. Hetken päästä kun oli uudestaan katsonut samaa seinää, ei enää taulua ollut. Silloin ainakin uskoin häntä. Nykyään en varmaan uskoisi jos sanoisi että hauki on kala. Nämä tapahtumat sijoittuvat vihtiin ja kyseinen talo on hiiskulankartanon asuinrakennuksia.


  Jaa facebookissa
  Tarina löytyy arkistosta Etelän aavetarinat avainsanoilla 1990, mummo, perintö, puku, tunnettu aave, vihti.


 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

   
  © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa