• Tuntematon henki

  Tuntemattomat henget ovat juuri sitä mitä niiden kuvailu lupaa; tunnistamattomia ihmisten (tai eläinten) henkiä, jotka ovat jääneet maan päälle vaeltamaan. Niiden ilmestymispaikat saattavat olla täysin satunnaisia tai sitten hengelle jotenkin merkitseviä paikkoja.

  Vanhat linnat, kartanot ja vanhojen hautausmaiden päälle rakennetut rakennelmat saavat usein osansa näistä tunnistamattomista hengistä. Ei niinkään siksi että maaperä olisi jotenkin otollista niille, vaan sen takia että näissä rakennuksissa (ja hautausmailla) on monen monet ihmiselämät eläneet ja kuolleet. Näin ollen niihin myös jää enemmän henkiä vaeltamaan.

  Tunnetuimpia tarinoita joihin joskus liittyy tuntematon henki ja joskus tunnettukin henki, lienee katoava liftari -tarina. Tarinan versiosta riippuen tämä henki ilmestyy autoa ajavalle kuskille yöllä liftaten kyytiä tienpielessä ja katoaa mystisesti ilman että auto on pysähtynytkään tai versiosta riippuen aiheuttaa kyytiin ottaneen kuskin kuoleman. Toisissa versioissa henki osataan yhdistää juuri tiettyyn henkilöön, toisissa versioissa kyse on tuntemattomaksi jääneestä hengestä. Tätä tarinaa kerrotaan eri versioina ympäri maailmaa ja Iso-Britanniassa se kulkee mm. nimellä Blue Bell Hillin aave.

  Suomen tunnetuimpia tuntemattomia henkiä lienee Harrinniemen (tai Harrbådan) neito, jonka kerrotaan hukkuneen joko vahingossa tai tahallaan. Harrinniemessä kerrotaan myös esiintyneen paljon räyhähenkiä. Myöhemmin on kuitenkin paljastunut että räyhähenkitarinat eivät ole olleet totta.

  Hae aavatarinoita jotka kertovat tuntemattomien henkien kohtaamisista

  Oletko itse kohdannut vaeltavan hengen? Kerro siitä meille

  Palaa aaveiden listalle


  Jaa facebookissa

 • © 2004 Henkientalo.com - Kaikki oikeudet pidätetä :)

  Facebook - Twitter - Sivukartta - Sisällön kopioiminen - Mediakortti

  Tämä verkkosivu on osa mediatomaatti mediataloa